Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Милко Георгиев вярва, че реконструкцията на стадион "Българска армия" ще започне до края на годината, въпреки жалбите, които създават пречки.

След домакинското равенство с Арда Кърджали феновете на "армейците" блокираха "Орлов мост" в знак на протест заради отлагане реконструкцията на стадион "Българска Армия".

"Феновете на ЦСКА не желаем недоволството, което изразихме да бъде политизирано. Нямаме вина, че протестът ни съвпадна с местните избори. От 2004 г. ни лъжеха и обещаваха за стадион. След като се появиха настоящите акционери се намери начин, съвместно с държавата. В един момент се появи някакъв човек, който реши да спре този процес. Ако този човек има амбицията и куража да се противопостави на цялата "червена" общност, бих го посъветвал да не го прави, защото идея си няма с какво недоволство ще се сблъска. Ако е решил до край да саботира процеса, ние ще покажем какво следва, защото няма да спрем дотук.

Милко Георгиев за жалбоподателя Веселинов: Диалог с болен човек е невъзможен

Милко Георгиев за жалбоподателя Веселинов: Диалог с болен човек е невъзможен

Бившият шеф на "Армията" говори на протеста на Орлов мост

За нас това не е просто борба за надмощие. Това за нас е кауза, а човек с кауза битки не губи. Ние няма да загубим тази битка. Очакваме реакция от държавата, защото тя е пълноправен участник в този процес - 50:50. Този стадион ще бъде и собственост на държавата. В противен случай предвиждаме по-мащабни протести, които няма да бъдат само в София", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Представителят на "червените" фенове обясни как проектът ще обнови облика на Борисовата градина.

"Стадионът на ЦСКА е върху насипи, които ще запазим. Строителният процес ще включва нещо, което не е правено. Убеден съм, че до края на годината ще открием строителна площадка и ще започнем съществена дейност по реконструкцията. Ако не видим реакция от държавата, няма да спрем и сме готови на по-мащабни действия. Този проект увеличава парковото пространство. Ще увеличим площта, за да могат хората да го ползват по предназначение", допълни той.