Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев винаги е интересен събеседник, когато става въпрос за актуалните въпроси свързани с клуба от Борисовата градина. Той бе любезен да отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Г-н Георгиев, в рамките на няколко дни видяхме две коренно различни лица на ЦСКА. На какво се дължи това?

- Нямам представа. Не е нормално футболистите на ЦСКА да излизат пребледнели в Разград. С червената фланелка не се играе със страх. Но аз първенството го разглеждам през призмата на политико-икономическите зависимости и обвързаности във футбола и държавата и не смятам, че този мач щеше да промени нещо. Да, може би, повлия на мечтите на феновете за титла, но то мечтите затова са мечти, защото никой не може да ни ги отнеме. Реалността е друга. Докато начело на футболния ни съюз е тази шайка и докато 90% от отборите се финансират или спонсорират по настоящия начин, то няма какво да се промени. Ще продължава да се обслужва егото на Краля Слънце.

ЦСКА много далеч ли е от Лудогорец?

- Спортно-технически въобще не е далеч и може да се надиграва. Но ЦСКА няма политическия и икономически ресурс. И докато е жива фикс идеята на един господин да бъде 10 или 20 пъти поред шампион, ЦСКА няма да има шанс. Какво да направи който и да е отбор срещу собствеността на този, който е член на Изпълкома на БФС, държи телевизионните права, а съвсем доскоро бе и собственик на телевизията, която излъчваше първенството. Е, това ако не е конфликт на интереси. Подобно чудо и в Танзания няма. Всичко се върти около егото на един собственик.

ЦСКА с остра декларация по съдийската тема: Жалка работа, господа клакьори!

ЦСКА с остра декларация по съдийската тема: Жалка работа, господа клакьори!

"Не се интересуваме дали произвеждате шарени хапчета или не, но ... поне си ги пийте"

А как виждате шансовете на ЦСКА в турнира за купата?

- В исторически план ЦСКА няма афинитет към този турнир. Той винаги е бил за нас като бонус към титлата. Но сега се превърна в някаква утешителна награда. ЦСКА има сили да спечели купата.

Успокоиха ли се страстите в Борисовата градина след анонсираното оттегляне на собствениците преди около 2 седмици?

- Тези страсти бяха катализирани от силата на социалните медии. Знаете, че социалните медии спечелиха изборите в САЩ и повлияха на вота за Брекзит. Сега също изиграха голяма роля, като внесоха излишна паника. За мен истината бе, че г-н Ганчев, който наистина много обича ЦСКА, се подаде на емоцията от една декларация. Това обаче бе просто мнението на група организирани фенове, тук не коментирам дали е било правилно, или не. Смятам, че няма проблем и драма, и всичко е забравено.

Как оценявате новите попълнения в тима и не закъсня ли селекцията?

- Привличането на нови футболисти е отговор на продажбата на такива. Убеден съм, че Гриша Ганчев не е искал да ги вземе в средата на сезона, но така се развиха събитията. Истината е, че през зимата е много по-трудно да се намерят качествени играчи. И все пак в ЦСКА реагираха на два неизбежни трансфера. Клубът не можеше, нямаше право и смисъл да спира Антов и Соу. В последните дни чувам страшни глупости от рода, че с Али Соу сме щели да победим в Разград. И това го твърдят същите онези, които доскоро го нападаха, че заради пропуските му не сме станали шампиони. И как да спреш Соу, когато той пожелае трансфер? Няма сила, която да го спре. Така че, според мен продажбите бяха много добри, защото в крайна сметка никой не пита Ганчев и Инджов откъде намират пари за издръжка на клуба.

А кога ЦСКА ще има своя нов стадион?

- Докато в България футболът е зависим от политиката и ЦСКА е инструмент за други интереси, няма да има стадион. Ще кажа само, че Ганчев е последният човек, който не иска да имаме нов стадион.

Костадин Гергинов обясни за съдията на ЦСКА - Локомотив (Пловдив)

Шефът на съдиите с обяснение за назначението на съдията на ЦСКА - Локомотив (Пловдив)

Излезе с официално становище

Все още няма развитие и около писмото, което БФС трябва да изпрати до УЕФА относно приемствеността със старото дружество?

- Като знам, че Борислав Попов се заключваше в кабинета си, за да не отговаря на неудобни въпроси, то не смятам, че ще направи нещо. Тук отговорът се припокрива с онзи за стадиона. Ясно е, че БФС е зависим орган. Никой във футболния съюз няма да посмее да направи нищо без нареждане отгоре. Истината е, че това писмо е един дребен детайл. Всички знаем кой е ЦСКА и този документ само ще бъде качен на някаква платформа, за да бъде повод за гордост на привържениците и да е част от закачките с опонентите. Нищо повече. За всички е ясно, че ЦСКА играе на "Армията", със своите фланелки, емблема, история, купи, ветерани и фенове...

Бяха предприети действия за махането на "тирето" от името? Знаете ли от кога това ще стане официално?

- Не съм се чувал с адвоката, но предполагам, че е необходимо чисто технологично време да се случи. Трябва да се обработят документите, да се внесат в Търговския регистър, а оттам да вземат решение. Не смятам, че ще има проблем, и вярвам, че до няколко дни ще е факт.

Жорди Кайседо бе избран за №1 и обяви: Не искам да замествам Соу, ЦСКА е институция

Жорди Кайседо бе избран за №1 и обяви: Не искам да замествам Соу, ЦСКА е институция

"В София ми харесва много"