Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви, че втората емиция акции на „червените" ще бъде пусната през април.

„Ще пуснем втората емисия през април, за да съвпадне в битката за шампионската титла с Лудогорец. Това ще бъде признание и отношение от нашите фенове.

В момента сме в комисията по финансов надзор, работим с тях, за да може новия проспект да е по-успешен. Първият опит за акции доведе до това, че ние действахме в условие в непопълнен капитал. Сега капиталът е попълнен от "Лира инвестмънт". Колкото и акционери да се появят ще бъде печелившо", заяви Томов.

Той допълни още, че приоритетната цел към него и колегите му тази година е изплащане задълженията към НАП.

„Миналата година се справихме с най-тежките плащания със задължения. Тази година фокусът е плащанията към НАП. Апелирам към нашите фенове за голямо участие, за да приключим на печалба като клуб и да изчистим базовите задължения към НАП. Те са наследени, но правят страхотни лихви. Става дума за малко под 10 млн. лева, от които 3 млн. лева са лихви. С плащането по ИПО-то и с други приходи ще отидем на много сериозен резултат.

Счетоводният баланс на ЦСКА е готов. Ние правим това, което в "Кремиковци". Вземаме дружество, което е силно задлъжняло, миналата година сме намалили спрямо загубата от 2013 година 10 пъти, надявам се да е под милион лева.

Тази година, ако всичко се развива нормално, дори без приходи от групите на Лига Европа или Шампионска лига, очаквам да излезем на печалба, както е било през 2008 година", допълни още шефът на „червените".