Преди два-три месеца Джонатан Линдсет беше в немилост на "Армията". Норвежецът беше нарочен от феновете за един от основните виновници за провала със Сепси. Имаше призиви и от футболни хора халфът да бъде забит на пейката за дълго. И всичко това при положение, че Линдсет беше изиграл един много добър сезон с екипа на ЦСКА, в който той от една страна загатна, че има много класа и тактическа грамотност, а от друга - че функцията му на терена е прекалено дефанзивна за качествата му. С други думи - Саша Илич искаше от един разиграващ и креативен халф, повече да се ръга и бута на терена. Норвежецът успяваше донякъде да се справи с тази задача, но си личеше, че се губи на игрището, а ЦСКА се лишава от най-силните му качества.

Именно Джонатан Линдсет е едно от най-солидните доказателства на "Армията", че треньорът е най-определящата фигура във футбола. Говорим глобално. Да, играчите и класата им също е решителна за това дали един отбор ще бие, или ще падне в отделен мач, но треньорът е този, който печели титлите.

Нестор Ел Маестро се завърна в ЦСКА с натрупан опит, самочувствие и пълен наръч с идеи. Една от тях тотално промени отбора. Треньорът на "червените" заложи на схемата "диамант" в средата на терена, а Джонатан Линдсет заигра като разиграващ халф. Функция, която най-много приляга на качествата му. Това сякаш му сложи перка на гърба. Към днешна дата норвежецът засенчва дори сънародника си Тобиас Хайнц, който посвали формата си в последно време. Отделно Линдсет започна да вкарва голове и то важни. За целия минал сезон той вкара два пъти, а от началото на този вече има четири гола. Отбеляза и на Левски в дербито, донесе и обрата над Пирин преди няколко дни. В тази кампания изостава само по асистенции, но навярно ще навакса и по този показател. Поне представянето му за ЦСКА подсказва за това.

Джонатан Линдсет е богатство за "армейците". Toва е константа. Променливата зависи от треньора и функциите, които той ще му възложи. На този етап Ел Маестро изстисква най-до6pото от норвежеца, пращайки го в друга орбита, в която е звезда, а не изгарящ в атмосферата метеор.