Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев, който е известен с желанието си да се включва в благотворителни каузи за пореден път показа голямото си сърце. Той се срещна със Слънчевите спортисти на България. Това са деца и младежи, повечето от които носят в себе си Синдрома на Даун. Това обаче не пречи на тях, техните близки и треньори да опитват да ги адаптират към света. И го правят по най-добрият начин, като те с усърдни тренировки, много воля, старание и усилия печелят медали в името на България.

Ето какво написа Кирил Динчев в профила си във "Фейсбук".

"Имах възможността да наблюдавам едни по-специални спортисти. Едни спортисти, за които не всеки знае, но те носят своята огромна стойност и принос към Българският Спорт. Едни спортисти, които са намерили път благодарение на волята си, таланта и усилията си, благодарение на техните ментори, треньори и възпитатели- да докажат, че имат място на почетна стълбичка и на злато окачено на врата им. Видях едни дечица и вече пораснали личности, които са научени на чистота, на възпитание, на дисциплина и на спортна култура, които заслужават едно огромно Браво за всичко, което постигат. Искам да благодаря на Слав Петков и Роксана Кирилова за възможността да се срещна с тези Слънчеви Спортисти на България. Да изкажа адмирациите на хората грижещи се за тях, за търпението им, за отдадеността им и за професионализма, с които ги заобикалят всеки ден. А ние другите, можем да вземем един прекрасен пример и да бъдем съпричастни по много начини".

Снимка 591075

Източник: От Facebook

Динчев зарадва най-добрите ни атлети, които се върнаха скоро от Чехия с няколко златни медалa от "Down Syndrome World Championship" 2022 и с тениска подписана от всички футболисти на ЦСКА .

Оказва се, че държавата не отпуска никакви средства за тези деца и поради тази причина всеки, който е съпричастен и иска да помогне техният живот да бъде по лесен, може да го направи като дари средства по следната сметка.

Туляр: "С ЛЮБОВ КЪМ ТЕБ" ФОНДАЦИЯ

IBAN: BG34IABG80981001037901

BIC: IABGBGSF

INTERNATIONAL ASSET BANK

Кауза: "Слънчевите спортисти на България"