Представянето на вратаря на ЦСКА Густаво Бусато, преди прекратяването на мачовете в шампионата, съвсем спокойно може да бъде отчетено като успешно.

Стражът постепенно се превърна в титуляр на "армейската" врата, като спечели сърцата на феновете не само с позитивното си отношение към всички в клуба, но и със солидните си изяви под трите "червени" греди.

Снимка 455408

Източник: LAP.bg

Показателите на Бусато са повече от задоволителни, като те сочат, че той получава попадение във вратата си на всеки 270 изиграни минути.

Тоест, на всеки три мача.

Густаво Бусато се включи със спасяване в нашумяла инициатива

Густаво Бусато се включи със спасяване в нашумяла инициатива

Стражът на ЦСКА запази вратата си суха 890 минути

Ако вземем за сравнение произволен страж на водещ европейски отбор, ще забележим, че тези цифри са изключително стойностни и добри за Густаво и той може да се гордее с изявите си.

Разбира се, повече от ясно е, че "колегите" на Бусато в реномираните клубове на Стария континент играят срещу далеч по-класни съперници, но в това изложение отчитаме единствено "сухата" статистика.

Снимка 445135

Източник: CSKA.bg

За референция - вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа получава гол точно два пъти по-често от Бусато - на всеки 135 изиграни минути.

Сравнението може и да не е съвсем коректно, но е факт, че на вратата си ЦСКА има футболист, на когото със сигурност може да разчита.

Снимка 445137

Източник: CSKA.bg