Легендата Аспарух Никодимов анализира ситуацията в ЦСКА. В рубриката си за "Тема спорт" Паро сподели впечатленията си за ролята на Греъм Кери в тима.

"ЦСКА изигра правилно тактически и мача реванш с Осиек. В тези 90 минути на преден план и от основно значение бяха резултатът и крайният изход от сблъсъка. Отборът действаше със самочувствие и показа добра тактическа дисциплина, което донесе съвсем заслуженото класиране.

Основната заслуга за отстраняването на хърватите е на Стойчо Младенов. Той първо проведе отлично срещата в София, а след това изцяло подчини играта на резултата от първия мач. Треньорът си бе направил отлично сметката и избра печелившата тактика. Младенов заложи на агресивен стил, което притесни и изнерви футболистите на Осиек. В дефанзивен план, макар че се допуснаха известни колебания, тимът действаше стабилно и компактно и не се дадоха много възможности на домакините.

Отново впечатляващо представяне на Греъм Кери. Стойчо Младенов му намери правилното място на терена и той вече се чувства като ключова фигура, оформя се като лидер на отбора. Вкара много красив гол с отработен и труден удар, като цялата атака беше по учебник. Кери е типичен представител на "левичарите" във футбола. Труден е за разгадаване, а зад нападателя има много по-голяма свобода да разгърне потенциала си, отколкото на фланга. Вече играе със самочувствие и нещата му се получават. Стойчо много правилно е разчел качествата му, като му предоставя широко поле на действие и това дава резултат. Кери бе с ключова заслуга ЦСКА да излезе като краен победител срещу Осиек. Той е играчът в най-добра форма в тима и този, който бележи най-голям растеж, спрямо миналия сезон.

Универсален футболист се завръща за ЦСКА

Универсален футболист се завръща за ЦСКА

Тибо Вион в групата за мачовете с Виктория (Пилзен)

ЦСКА игра като колектив и това бе най-важното. Сега предстоят още по-тежки сблъсъци. Отборът трябва да даде повече от това, което е било досега.

Следващият съперник - Виктория Пилзен, е много по-опитен в евротурнирите от Осиек. Чехите имат доста солидни участия зад гърба си, участвали са и в групови фази. Те вероятно не превъзхождат Осиек като класа, но са много по-напред като представяне и самочувствие в евротурнирите. ЦСКА среща типичен представител на чешката школа, която е водеща и сред най-реномираните в Европа. По-трудно ще бъде в тези мачове, но задачата е изпълнима. Важно е отново да се играе отборно. Всяко отпускане и разколебаване носи негатив, който може да е фатален. Двата мача с чехите трябва да се изиграят на най-високо ниво и без тарикатлъци. Ще трябва да се внимава с ахилесовата пета, а именно защитата. И във втория мач срещу Осиек бяха допуснати неточности в задни позиции, вследствие на които хърватите, макар и да не създадоха чисти положения, отправиха доста удари.

Очевидно е, че Стойчо Младенов разполага с къса пейка и затова и в двете срещи не се възползва от максималния брой смени. По двата фланга на атаката няма достатъчно сериозни алтернативи. Нидерландецът Вилдсхут засега не оправдава очакванията. Ако Кох и Вион са на сто процента готови за сблъсъците с Виктория Пилзен, ще дадат необходимите опции пред Младенов.

Що се отнася до Валентин Антов, е важно, ако се стигне до негов трансфер, това да стане след мачовете с Виктория Пилзен", написа Аспарух Никодимов.