Легендарният български треньор Георги Василев-Гочето коментира пред "Тема спорт" представянето на ЦСКА срещу Йънг Бойс. "Червените" загубиха с 0:1, като по този начин вече нямат шансове за преминаване на групите на Лига Европа.

Ето какво каза Гочето: 

Цялостното мнение за мача е... мъгла! Нито се различаваха отборите, нито се виждаше нещо на екрана. Ако покажеха близък кадър, можеше да се забележи нещо, но общо впечатление за играта трудно може да се изгради. Не е ясно как се проведе тази среща. Поне по телевизията нищо не се виждаше, на моменти не се отличаваха и по цвят - червени или жълти, всичко беше еднакво.

Титуляр се завръща в игра за ЦСКА

Титуляр се завръща в игра за ЦСКА

Брадли Мазику ще бъде на линия срещу ФК ЦСКА 1948

Някак си протоколно мина двубоят. Не може да се отличи нещо по отношение на качество или стил, което да е впечатлило. Трудно беше и за зрителя, и за играчите.

Акрапович се ориентира вече към любимата си схема 3-4-1-2 и очевидно вече ще залага на нея. ЦСКА има футболисти, които могат да влязат в тази игрова постановка - и централни защитници, и външни играчи, и в средата на терена има избор за босненеца. Срещу швейцарците беше най-сериозният двубой за треньора дотук, но той нямаше достатъчно време, за да напасне отбора към новите изисквания. А и защо да търси решение на базата на нещо старо? Очевидно е, че се тръгва по нов път. 3-5-2 е хубава система, която при правилна организация, каквато бе изградил в Локомотив Пд, рано или късно ще му донесе успех и в ЦСКА. Не бива да се пренебрегва фактът, че се събраха доста кадрови проблеми през изминалите дни, които няма как да не окажат влияние.

Снимка 507126

Източник: CSKA.bg

В тима има достатъчно офанзивни футболисти, но нещо трябва да се промени в конструкцията, по изпълнителите и самите им изходни позиции, за да могат да вкарват и да решават мачовете. Основният акцент е ясно, че е върху Соу, но досега крилата бяха доста далеч от вратата, а халфовете също се нагърбваха основно да отнемат топката, а не да градят. С новата схема халф-бековете трябва да са комплексни футболисти, които да са на "ти" и в двете фази на играта. Стартиралите като титуляри Кери и Турицов са съответно крило и бек и може да се приеме, че на първия му липсва нещо в дефанзивен план, а на втория - в офанзивен. Но Акрапович може би ще пробва и други варианти на тези позиции.

Оставащите два мача в Лига Европа срещу ЧФР Клуж и Рома са отлична възможност Бруно Акрапович не толкова да експериментира, а да приложи своите виждания за стила на ЦСКА. Просто ще избира играчи, на които да паснат ролите в своето 3-5-2. Босненецът няма да пробва, а ще налага, подобрява, усъвършенства този начин на игра. Но да се наложи стил, да се вкарат правила и идеи, не е лесно. Той го направи в Локо Пд, но му трябваше време и всичко стана постепенно. Не е, като да сглобиш машина от раз.

Снимка 507124

Източник: CSKA.bg

Целта на новия директор Алън Пардю е конкретна - в добър синхрон със спортно-техническото ръководство да помогне на ЦСКА в процеса по надграждане и израстване. Неговият опит може да бъде много полезен. Вероятно ще има роля по привличането на нови играчи и при изходящи трансфери.

Густаво Бусато губи титулярното си място в ЦСКА?

Густаво Бусато губи титулярното си място в ЦСКА?

Димитър Евтимов с шанс да стартира срещу ФК ЦСКА 1948