Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов даде оценка на треньора на отбора Нестор ел Маестро, както и на тези играчи, които застават под 7-метровата рамка. Той говори и за предстоящия мач на ЦСКА срещу Дунав на чужд терен.

"Свързан съм и с двата клуба, но почти целият ми живот е преминал в ЦСКА. Очаквам "армейците" да победят, защото друго пред отбора просто не съществува. "Червените" ги устройват само победи до края на полусезона.

Не искам да правя сравнения между вратарите на ЦСКА и Левски. Лично мен ме интересуват тези на "армейците". И двамата са добри - Черниаускас и Стипица. Георги Китанов също притежава необходимите качества, но в момента той е преотстъпен на Черно море. Затова който и да застане под рамката, няма да има никакви проблеми. ЦСКА не е на този полюс да се правят трагедии, а напротив - в клуба винаги е имало добри вратари и ще продължава да бъде така.

Двубоят с Лудогорец е най-чаканият. С него ЦСКА ще си върне за загубата в Разград в началото на сезона. Смятам, че "армейците" са по-добрият отбор в момента и това трябва да се покаже в мача. Очаквам го с нетърпение, защото и индикациите са, че стадион "Българска армия" ще бъде пълен.

Просто "армейците" излизат и печелят, а напролет продължават и за Купата на България (б.р. - двата тима се паднаха на четвъртфиналите). ЦСКА няма от какво да се притеснява за тази среща, защото си върви крачка по крачка към целите и за мен накрая на сезона ще има поводи за усмивки.

Имам наблюдения върху работата на Ел Маестро и съм доволен от нея. Лека-полека мисля, че нещата ще си дойдат по местата. Това, което искаме всички. Много футболисти ми харесват от тима. Преди всичко бих отличил Кирил Десподов. Той е един от любимците ми. Също така Тиаго Родригес, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски... Да не ги изброявам всички, за да не се обиди някой", каза Велинов пред "Тема Спорт".

Нов договор за Витаутас Черниаускас от ЦСКА

Нов договор за Витаутас Черниаускас от ЦСКА

Вратарят ще удължи контракта си