Георги Георгиев-Гецата сподели своите очаквания за предстоящото дерби между Левски и ЦСКА. Ето какво каза пред gong.bg бившият футболист на "червените":

"Гледах доста мачове от възобновяването на първенството и за съжаление видях, че и пандемията не е излекувала хроничната слабост на ЦСКА - неумението пред гола. Не знам каква е причината, но във всеки мач отборът показва, че не може да вкарва. А има трима типични централни нападатели - Али Соу, Ахмедов и Томи Юрич. Първият играе най-много, но и останалите влизат. И колко гола имат общо от началото на 2020-а? Соу има някакви качества, движи се, старае се, но не бележи. А за нападател това е най-важното. Дано вкара срещу Левски, защото един гол в дербито може да го успокои и да се отпуши, както се казва.

Стойчо Младенов: От цялата драма преди 35 години съм съгласен само с едно - че преименуваха Левски на Витоша

Младенов: От цялата драма преди 35 години съм съгласен само с едно - че преименуваха Левски

"На мое място игра Стоичков, разпраха ми крака във Враца"

Белтраме? В Ювентус не взимат случайни хора, дори и за тренировки. Това момче има добра техника, харесва ми и физиката му, поема рискове в играта, което много ми допада. Срещу Левски трябва и българските футболисти да покажат характер - визирам Петър Занев, Кристиян Малинов, Вальо Антов, който натрупа опит, въпреки че е млад. На неговите години Любо Пенев и Емо Костадинов мъкнеха ЦСКА на гърба си.

Крушчич: ЦСКА излиза с най-доброто срещу Левски, за да победи! Всички искат да играят в този мач

Крушчич: ЦСКА излиза с най-доброто срещу Левски, за да победи! Всички искат да играят в този мач

"Али трябва да използва моментите"

ЦСКА има повече качество, но трябва да изчистят проблема с головете. Вкарат ли, ще победят, макар че дербитата са непредсказуеми. При Левски ситуацията вече е доста по-спокойна и това се видя на мача с Арда. Футболистите са доста по-освободени, но по отношение на играта не ме изненадаха с нищо. Познавам Георги Тодоров и смятам, че той може отлично да мотивира и да надъха отбора.

Макар че за последното по-добър от Сираков едва ли има. И съм сигурен, че Наско вече е бил при отбора, той никога не чака последния момент да свърши работа. Играчите на Левски нямаха увереност досега, но не знам на какво се дължеше това. Не е причината във финансите, защото и преди Нова година, когато се къпеха в пари, пак беше същото", смята Гецата.

Кристиян Малинов: Най-щастливият ми момент с ЦСКА предстои

Кристиян Малинов: Най-щастливият ми момент с ЦСКА предстои

"Калява се характерът в този отбор"