Популярният журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира пред ТОПСПОРТ горещите събития в любимия му ЦСКА. Той е на мнение, че "червената" общност трябва много да пази собственика на клуба Гриша Ганчев. 

Ето какво каза Атанасов:

"Покрай напрежението на "Армията" в последните дни се сетих за стара мисъл на Бил Клинтън от кампанията му за президент на САЩ преди три десетилетия - "Икономиката, глупако...". Сентенцията се превърна във фолклор през годините. Обобщаваща идея за значението на бизнеса, финансите, ръководните фактори. Поводите са различни, но смисълът е универсален. И навежда към трезва преценка на фактите, обстоятелствата, възможностите, перспективите и стратегията. 

Защо тръгвам от Вашингтон, за да стигна до Борисовата градина? Ами, защото се сещам къде беше ЦСКА преди 7 години и къде е сега. Няма смисъл да припомням на привържениците, те също помнят откъде тръгна клубът. През цялото това време разбрахме какво е икономика като управление и финансиране. Откакто Гриша Ганчев влезе в ЦСКА, феновете оставиха назад кошмарите си от вечни скандали за заплати, лицензи, трансфери, обърнати джобове и бягащи футболисти. От горчивото минало останаха само бакиите на предишните собственици, които Ганчев оправя и в момента с огромни суми. За да разчиства пътя на отбора у нас и в Европа. За психическото и емоционално здраве на "червената" общност. Особено сега, в тази трудна обстановка, в която живеем, делото на Гриша Ганчев и партньорите му е едно малко чудо. 

Призовавам привържениците на ЦСКА, които се отличават със своята интелигентност да теглят калема и направят равносметка. Да го направят и "експертите" от социалните мрежи, скрити зад клавиатурната анонимност, които не спират със своите препоръки, прищевки и идеи. Те все са недоволни. Да, "червената" общност е с шампионски ген. Амбициите са големи, но да си направят сметка за обстоятелствата в днешно време. Без илюзии, активните пишман инфлуенсъри да разберат, че не трябва да гледаме в канчето на големия съперник. Няма база за сравнение. Там са под вечна политическа и държавна протекция. Заради спекулацията с името на Васил Иванов Кунчев, което се експлоатира от едно частно дружество. Мислещите си дават сметка, че ЦСКА не получава благословия от Системата, от БФС. В ЦСКА не се изпращат спонсори, клубът не е във вечната данъчна ваканция, в която е големият съперник. Не идват торби с пари, които са със съмнителен произход и от анонимни благодетели. Разликата е коренна.

Заради всичко това, мислещата "червена" общност трябва да уважава и много, много да пази Гриша Ганчев, на всяка цена! Защото без него кошмарите от преди 7 години ще се завърнат със страшна сила. Разстоянието между мира и войната е кратко, по същия начин виси трагедията, която като гилотина може да се спусне върху главите ни, когато най-малко го очакваме. 

Треньорите се сменят, играчите си тръгват, но ЦСКА остава. За да го има, трябва да е налице... икономиката. Не само и заради сентенцията на Бил Клинтън, но и заради собственото ни дередже". 

ЦСКА обяви Пардю и не се съгласи с оставката и ултиматума на Стойчо Младенов

ЦСКА обяви Пардю и не се съгласи с оставката и ултиматума на Стойчо Младенов

Вижте какво написаха от клуба