Настоящите собственици на ЦСКА Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков са вторите по най-дълъг стаж начело на клуба от 1990-а година насам. Триото управлява вече 5 години и 8 месеца. Ганчев пое ЦСКА преди сезон 2015/2016, когато отборът беше пратен във "В" група.

Лидер в тази класация е Васил Божков, който след това беше собственик и на Левски. Божков направи 7 години на "Армията", след което продаде клуба на Прамод Митал от Индия и Александър Томов. В два периода, Томов е бил собственик общо 3 години и 9 месеца - първо 2 години, а след това година и 9 месеца.

Снимка 412375

Източник: Twitter

Пред Томов са Илия Павлов и фирма "Титан", представлявана от Димитър Борисов и Иво Иванов. "Мултигруп" ръководи ЦСКА 5 години и един месец, а "Титан" - 4 години и 7 месеца.

Следва Валентин Михов, който беше начело на "армейците" 2 години и 4 месеца и Борис Станков - два периода и общо само 7 месеца. С най-малък стаж като собственик на ЦСКА е легендата на клуба Любослав Пенев - 5 месеца. Той беше още футболист на тима и треньор.

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЦСКА С НАЙ-ДЪЛЪГ СТАЖ (ТОП 3):

1. ВАСИЛ БОЖКОВ - 7 ГОДИНИ (2 титли, 1 Купа на България, 1 Суперкупа)

2. ГРИША ГАНЧЕВ, ЮЛИЯН ИНДЖОВ И ХРИСТО СТОИЧКОВ - 5 ГОДИНИ И 8 МЕСЕЦА (1 Купа на България, 1 титла от "В" група)

3. ИЛИЯ ПАВЛОВ - 5 ГОДИНИ И ЕДИН МЕСЕЦ (1 титла и 2 Купи на България).

Борис Галчев: Дано ЦСКА стопи аванса на Лудогорец

Борис Галчев: Дано ЦСКА стопи аванса на Лудогорец

"Харесаха ми поставените цели, планът и визията за бъдещето в Миньор"