Облечен в елегантен панталон и модерна риза, Александър Томов застава пред камерите и микрофоните на базата в Панчарево. Денят е събота, 14 юли. Времето е слънчево, но въздухът "ухае" на революция. Но не на френската от 1789 година, а на чисто нашенска.

Парите в
ЦСКА липсват
,

играчите чакат заплатите и премиите си, а португалският и уругвайският Насионал затропаха нервно заради неполучени траншове. Край стадион "Цар Самуил" в Петрич също лъскат саби и щитове. Като в историческата песен за Симеон Велики и Босфора. Босът Константин Хаджииванов е в неведение защо сумата от трансфера на Маркиньос още не е преведена на банковата му сметка.

Но Александър Томов е спокоен. Той знае предварително за предстоящата журналистическа атака и е подготвил отлично урока си. Слага маската на измамата и започва да лъже. На вестникарското нападение отвръща с контраудар. Виновни са те - медиите, които по стар обичай спекулират и пълнят страниците си с интриги. В ЦСКА всичко е спокойно. Клубът лети, качен на розовите облаци, и гледа към светлото бъдеще.

Два дни по-късно изтича друга новина - че лагерът в Холандия е платен само наполовина. Г-н Томов, кога най-после ще се събудите? Кога най-сетне ще осъзнаете, че ЦСКА не е политическа партия, а "червената" публика не е глупавият електорат, който се опитвате да омаете. Или може би ЦСКА е поредната грешна стъпка във вашата кариера.

Когато излязохте на "армейската" трибуна през януари и пуснахте първите си лъжи, ви припомних за "успехите" ви в ДАР, ГОР и къде ли още не. Ако сега претърпите нов провал, сектор "Г" няма да ви прости. Защото сектор "Г" е далеч, далеч по-многоброен от малкото ви сподвижници в несъществуващите вече сдружения. И докато

ДАР и ГОР
отдавна са
в небитието
,

ЦСКА ще го има. В крайна сметка ще загубите завинаги вие, а клубът - само временно. Или вероятно целите да потънете заедно надолу в безкрайната бездна?
Между другото, г-н Томов, днес е вторник. Денят, в който трябва да платите по 1000 лева на юношите старша, спечелили шампионската титла. Или и тях ще ги омотаете в огромната ви измамна мрежа.

Поне се смилете над момчетата. Над младоците, показали дух и морал към червената фланелка, нещо чуждо за вашата особа. астоящата седмица се превръща във Видовден за ЦСКА. Ако бившият вицепремиер се скрие и не спази договорката, новопривлечените звезди ще се разбягат.

Скандалът ще гръмне с пълна сила, а в сравнение с настоящия бунт историята с Лео Лима и Родриго Соуса отпреди 4 лета ще заприлича на мижав протест. А после като се започне - дела, дела и само дела. Съдебни дела... В един виц Гарабет казваше на Киркор:

"Пари няма,
действай!"


Вие не действайте, г-н Томов, просто намерете пари, платете, сложете пожарникарската каска и загасете огъня! Иначе звездната селекция ще се превърне в звезден прах, погълнат от черния космос, спускащ се над Борисовата градина.