Бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов даде интервю за ТОПСПОРТ, в което сподели очакванията си за предстоящото Вечно дерби на България между ЦСКА и Левски. Според него в този мач няма фаворити, но се надява "армейците" да излязат краен победител.

- Г-н Йорданов, какви са очакванията ви за утрешното вечно дерби между ЦСКА и Левски.

- Естествено очаквам ЦСКА да победи. Отборът има голям потенциал, но както каза и г-н Младенов - в тези мачове фаворити няма. Дано стане открит и хубав двубой.

- Вие сте участвал в доста такива сблъсъци. Какво беше усещането преди такова дерби?

- Чувството е невероятно. Не може да се опише с думи. Страхотен адреналин, голяма емоция. Тези мачове винаги са били специални и е много важно да бъдеш пределно концентриран и мобилизиран.

- Неведнъж сте споделяли, че Стойчо Младенов е един от треньорите, които са допринесли най-много за развитието ви. Беше ли този мач по-специален за него? Спомняте ли си как ви мотивираше в съблекалнята?

- Не е тайна за никой, че г-н Младенов е много добър мотиватор и страхотен треньор. Той успяваше индивидуално да извлече максимума от всеки един играч. Не си спомням в детайли как точно ни мотивираше, минаха доста години от тогава, но беше много добър в това.

- Кои са най-силните козове на ЦСКА за утре? Очаквате ли Стойчо Младенов да направи рокади в състава и да изненада с нещо своя колега Станимир Стоилов?

- Сигурен съм, че ще излезе с най-доброто, с което разполага. ЦСКА има доста силни козове. Греъм Кери и Георги Йомов се намират в отлична форма и мисля, че някой от тях може да реши мача.

- Бихте ли се ангажирал с прогноза за точен резултат?

- Не съм добър в прогнозите. Ще използвам една фраза на Димитър Пенев - "Половин гол повече да е, но за нас да е". Надявам се ЦСКА да победи.