Легендата на българския футбол и ЦСКА - Димитър Пенев - изрази задоволството си от класирането на ЦСКА за плейофа на Лигата на конференциите.

Пред "Мач Телеграф" Стратега беше лаконичен относно победата с 2:0 в реванша със Сейнт Патрикс, но все пак похвали отбора и пожела успех срещу Базел в следващата фаза.

"Традицията на ЦСКА се възвръща - все пак това са международни срещи, турнири на УЕФА. Не искам да правя разбор на играта, има си треньори за подобни анализи. Хареса ми мачът - все пак правим победа навън, отиваме нагоре в следващия кръг. Бих похвалил целия отбор, а не отделни играчи. Десетки години съм в този бранш, имам представа ние как сме преживявали подобни успехи, нека го изживеят сега и футболистите, и ръководството, и президентът Ганчев. Честитя на всички цесекари", каза Треньор №1 на България за XX век и предупреди:

Димитър Пенев на 77 години

Димитър Пенев на 77 години

От ЦСКА го поздравиха

"Предстоят по-тежки изпитания, а успоредно трябва да се вдигне поглед и към първенството. Дали сме били по-силният отбор от ирландците, няма как да се определи от един мач. Сравнете - Левски бяха по-силни от малтийците, но видяхте какво стана."

Димитър Пенев не се нае да посочи фаворит за плейофа в ЛК.

"Срещите с Базел ще бъдат сериозни. Срещу отбори от подобна класа и калибър ЦСКА е играл доста в клубните турнири. Дай Боже, да ги прескочим и както държавата ни е в ЕС, така и ние да се настаним в европейския футбол. Има достатъчно време до двубоите с швейцарците. Пожелавам на ЦСКА да върне историята от миналите години, когато отстранявахме силни съперници - Базел също е такъв", завърши Пената и обясни, че все още не знае дали ще присъства на живо на Националния стадион на 18 август за първия двубой със "червено-сините".