Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди дербито с Ледогорец. Той говори пред медиите на стадион "Българска армия". Ето какво каза:

"Толкова далеч са мачовете от плейофите, че сега изобщо не мисля за това. Мисля за мача в събота. Цялата концентрация отива натам. С две победи можеш да станеш първи. Трябва да сме концентрирани, всичко друго пречи.

Не ме притесняват Лудогорец. Ние можем да реагираме на всичко, което имат те. Те имат индивидуални качества. Но имат и слабости, за които ние знаем. Трябва да неутрализираме техните качества. Това е първата ми цел. Слабостите? Може би, ако ги пресираме високо. Но те може и да си взели поука от последния мач. Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени. Могат да се намерят много слаби точки в противника.

Победата над Черно море беше много важна, защото знаехме резултата на Лудогорец. Този мач беше здрав, труден. Важно за нас бяха само трите точки. Ние сме най-големия клуб в България, така трябва да се презентираме. Аз казах някои неща на играчи като професионалист. Нищо не се е променило. Казах им да си гледат своята работа. Не е наша на работа да се занимаваме с нещата извън терена.

Винаги играх добре с Локо в Разград. Може би заради агресията се получаваше така. Това не е удобно за Лудогорец. Ще се опитаме да го направим пак. Петър Занев е капитан, който трябва да успокои отбора. Нямаме дисциплинарни проблеми. Играчите правят нещата както трябва.

Тук се говори само за напрежение и притеснение. Никой не говори, че трябва да се радваме на такъв голям мач. Чета малко вестници и се опитват хората да слагат напрежение, да се прави притеснение за съдиите. Каква грешка да направи, за тях или за нас? Трябва да се успокоят нещата. Дано да не се говори за съдиите.

Г-н Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по друг начин. Тук има по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Той трябва да се оправи с тази ситуация. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е срещу такива хора да направиш тактика. Но се надявам да стане хубав мач, който да зарадва българските фенове.

Гросмайсторът? Дано да съм аз! Прогнози трудно да се дават. Ще изчакаме мача и ще видим. Винаги ще съм доволен, когато резултатът идва след хубава игра. Дали е равенство, дали победа. За мен няма голямо значение като треньор. Разбира се, искаме да бием и да се качим на върха".

Алън Пардю: В ЦСКА ми харесва, водя битка за нещо значимо

Алън Пардю: В ЦСКА ми харесва, водя битка за нещо значимо

"В игрови план можем да създадем проблеми на отбори като Бърнли и Лийдс"