Новият треньор на ЦСКА - Бруно Акрапович, говори след победата с 5:0 над Ботев (Ихтиман). Двубоят от 1/16-финалите за Купата на България бе дебютен за него начело на "червените". 

"Стигнахме до успеха така както искахме, организирана преса, залагахме на индивидуалните качества, изглеждахме много добре, имахме много голови шансове, още по-важно е за мен да не даваме на противника възможности", започна специалистът.

"Засега така ще подреждам футболистите на терена, опитахме се по този начин да направим хубава преса и движение, да сме агресивни. Аз бих искал да имам всички играчи тук обаче не е така. Имам интелигентни играчи, които разбират какво искам. Запознах се с тях, знам какви са им целите. Направих тиймбийлдинг и вървим напред. Трудно е без много играчи, нямахме възможност да играем двустранна игра на тренировка преди мача. Опитахме се с треньорите да им обясним как искам да играят". 

"Проблемът не е толкова в липсата на брой футболисти, а разбиране на схемата с трима защитниците, изисква време. Играчите са свикнали с напълно различна схема. Не е въпроса на играчи, а на време. Нямаме толкова време, ще продължаваме обаче по този начин, а ко не се случи нещо сериозно".

Снимка 505377

Източник: LAP.bg

"Трябва да сме по-конкретни, аз съм доволен от резултата, но можем да вкарваме още повече голове с концентрация. Искам да променим това да не се забавяме с глупости назад, да не даваме шансове на противника. Трябва да сме концентрирани напред и да пресираме заедно".

"Плюсът за мен е голям да дебютирам точно в този момент, запознавам се с момчета. Надъхахме се малко с позитивна атмосфера. Искаме да има силна конкуренция, като се върнат всички футболисти. Зависи от противника дали Али Соу ще си партнира в атака с някого. Томи Юрич, ако може да му помогне, ще го пускаме. Ахмедов има качества също", продължи босненецът.

"Имах малко време да се запозная с хората в клуба, всички искат да помогнат, говорих с много от тях, продължаваме да работим, още повече трябва да се опознаем. Важно е да разберат какво искам. Ние гледаме нашите си неща, анализирам тактика, индивидуални качества на противника и подготвям свой отбор.

"Как Левски ще излезе си е негов проблем. Най-големият отбор в България сме, искам агресия, желание на терена и три точки във всеки мач. Да подценяваш противника е първа крачка към нещо лошо. Трябва да се вижда нашето качества на терена, без значение кой е противникът".

Снимка 505372

Източник: LAP.bg

"Аз вече казах за напускането си на Локомотив (Пловдив). Поздравявам всички локомотивци и им благодаря за подкрепата. Искам да им кажа и на тези които все още ме подкрепят, и на тези, които ме мразят, да си затворят очите за момент и да си помислят за хубавите моменти, за трите купи. Аз съм взел решение и продължавам напред".

"Ние не се отказваме от нищо, включително и от титлата. Колкото е възможно ще направим да стигнем до трофея, обаче 1/3 от сезона е минала. Целта е да извлечем максимума", завърши Акрапович.

ЦСКА разби Ботев (Ихтиман) с 5:0 при дебюта на Бруно Акрапович

Акрапович започна с разгром в ЦСКА, "червените" са осминафиналисти за Купата

След 5:0 над Ботев (Ихтиман)