Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски бе избран за играч на 12-ия кръг на Първа лига. Бранителят се разписа за успеха на "червените" с 3:0 над Етър. 

"Радващо е, че победихме отбора на Етър и гледаме към следващия мач с увереност и оптимизъм. Следя Първа лига и съм запознат с всички мачове, но въпреки това съм благодарен на треньорите, които са гласували за мен. Това е стимул и признание. 

Гледаме себе си, играем за победа във всеки един мач. Целта ни е да натрупаме самочувствие с поредица от победи. Като дойде време да играем мач с някой от челните тимове в класирането, то тогава ще подходим по-сериозно, ако сме в победна серия.

Не сме правили разбор на Берое все още. Тези дни треньорите ще го направят. Доста пъти сме играли с тях и те са отборът, който е най-близо до първите три тима в класирането. Мартин Камбуров е най-добрият нападател у нас. Очавкам труден мач. 

Не знам каква е тази размяна на реплики между босовете. Не съм чел кой какво е казал и кой какво е нападал. Бях видял във вестниците, че има конфликт между тях.

Всеки един треньор би защитил своя отбор. Думите на нашия треньор са добър стимул за мен и Николай Бодуров. Има сработеност между нас, но трябва да работим още много. Една идея се поуспокоих при Нестор Ел Маестро. Работя върху малките елементи в играта. Говоря за липсата на концентрация, елементарните грешки и увереността.

Най-вероятно лентата на ЦСКА ми тежеше. Анализирал съм този въпрос, но подсъзнателно може би е повлияло, когато Бодуров взе капитанската лента. Когато си капитан на ЦСКА, имаш много повече отговорности.

Тимът работи в положителна насока в дефанзивната игра и се надявам да бъдем ефективни и в атака. Не знам какво да очаквам от Първа лига. Футбол е и всичко може да се случи. Хубаво е, че тази година е по-оспорвано. Надявам се да завършим преди Левски", заяви Чорбаджийски.

Чорбаджийски от ЦСКА №1 в Първа лига

Чорбаджийски от ЦСКА №1 в Първа лига

За изминалия кръг