Спортният журналист и политически анализатор Георги Атанасов говори за ситуацията в ЦСКА.

"Феновете са в пълното си право да изразяват недоволство от ужасяващата продукция на 31-кратните шампиони във финалния мач за второто по значимост отличие у нас. Всеки може да загуби, няма страшно да отстъпиш на вечния съперник, който е пределно мотивиран след 13 години суша. Но такава "игра", каквато червените футболисти представиха на 15 май, няма как да бъде възприета от нормалния разум. Нито идея, нито изпълнение, нито амбиция и най-ужасното - абсолютно безразличие към ценностите, традициите и родовата памет на армейския клуб. Колкото и големи да бяха спортно-техническите проблеми на армейците през целия пролетен дял, то дори един среден професионален отбор би намерил втори дух в себе си и специална мотивация за финала. Но не би.

Освен тези субективни психологически нюанси очевидно е, че двете последни подготовки на ЦСКА бяха напълно провалени. Трудно ми е да си обясня как доказано опитни професионалисти като Любослав Пенев и Стойчо Младенов са могли да допуснат подобен срив. Неслучайно Гриша Ганчев, който е видял всичко във футбола и спорта, откровено заяви, че ЦСКА бе най-слабият тим у нас през пролетния полусезон.

Съгласен съм, че не е постижение, че Кайседо, Юга и Мазику си получават месечните възнаграждения навреме, но нека тези фенове си дадат сметка къде беше клубът преди шест-седем години. Нека тези критични фенове първо заведат дело за пропуснати полза срещу отговорниците за фалита на старото дружество и след това да обвиняват Гриша Ганчев, че не хвърля още пари за нова и нова селекция. Везните винаги имат две страни, а умният човек критикува, но не разрушава мостовете, по които върви", каза Атанасов пред "Тема Спорт".