Бившият помощник-треньор на ЦСКА - Ангел Червенков, сподели мнението си за финала за Купата на България между двата гранда, спечелен от "сините" с 1:0.

"Левски повече искаше купата и я спечели. Треньорите не желаеха да поемат излишни рискове и заложиха на стабилността. Слаба продукция и от двата тима, но тази на червените бе направо безобразна. Допуснаха елементарни грешки в отбрана и не постигнаха абсолютно нищо в офанзивен план.

При положение, че на вратата на Левски е едно младо и неопитно момче, ти не успяваш дори да му дадеш шанс да сбърка. Фактът, че това беше може би най-лежерният мач в кариерата на Пламен Андреев е красноречив за продукцията на ЦСКА.

Няма да е пресилено да се направи заключението, че това бе най-слабият финал в цялата история на ЦСКА. Дори когато преди четвърт век червените загубиха много тежко с 0:5 отново от вечния съперник, те бяха много по-остри, агресивни и искащи успеха, имаха натиск в началото и положения. А сега - абсолютно нищо през цялото време. Левски опита да играе, а ЦСКА опитваше само да пречи.

"Сините" без да блестят бяха по-организирани, по-активни както в защита, така и в атака и определено стояха по-добре от своя противник.

Изненадата, която опита да направи Алън Пардю в стартовия си състав не само не сработи, но бе пълен абсурд. Да сложиш десен бек да играе като втори нападател означава, че единствената ти идея е да разбиваш играта. А винаги когато ЦСКА не е офанзивен, това е показателно, че нещо кардинално не е наред. В халфовата линия на "армейците" няма нито един футболист с градивни качества. Това е огромен проблем, за който отговорност трябва да поемат тези, които са ги привличали", каза той пред "Тема Спорт".

Кюстендилеца с коментар за загубения финал

Кюстендилеца с коментар за загубения финал

"Едно от най-бездушните представяния на ЦСКА, които съм гледал"