Последните треньори на ЦСКА оправдаваха плахата и често безлична игра с дефанзивния си профил. Изключвайки Стамен Белчев, при когото "червените" допускаха гол в 90% от мачовете, вълната сръбски наставници търсеше стабилен ариегард, а напред... каквото се получи.

Бруно Акрапович се дистанцира от това мислене и изненадващо бързо успя да преобрази отбора. ЦСКА започва да показва все по-ясно изразен атакуващ стил, гарниран с едва 3 допуснати гола в 11 мача. Максимата, че най-добрата защита е атаката важи с пълна сила. "Червените" създават в пъти повече опасни положения от съперниците си след идването на босненеца.

При новата система на игра тримата централни бранители получават необходимата помощ от опорните халфове.

Когато противникът владее топката, линиите се сближават и отборът се прибира компактно. Вече няма и следа от паника. Всеки се стреми да изпълнява персоналните си задачи - който не го прави, остава на пейката. Пресата работи все по-добре, а отличната кондиционна форма на "армейците" позволява агресия в дълги периоди от мачовете. Акрапович обърна специално внимание на Кирил Динчев, чиято отлична работа рядко получава похвала.

Снимка 516284

Източник: CSKA.bg

Няма и следа от защитните тактики на Милош Крушчич, Люпко Петрович и Нестор ел Маестро.

Изброените сръбски специалисти предпочитаха да победят с 1:0 и "геройско" катеначо, било то и в мач с последния в Първа лига. Стилът им се разминаваше със заложеното в гените на 31-кратния шампион, а именно да диктува играта и да побеждава с красив атакуващ футбол. В началото на техните периоди на "Българска армия" грозната и постна игра беше оправдавана със спечелените точки, но в даден момент ЦСКА дори спря да печели.

Стамен Белчев и Любо Пенев също не успяха да паснат в настоящия исторически момент.

ЦСКА не е печелил трофей от Купата на България през 2016 година. Ако столичният гранд остане с празни ръце след тази пролет, това ще са най-слабите пет години в историята на клуба. Напрежението е огромно. В момента треньорите на "червените" разполагат с немалко и то качествени футболисти, темата за забавяне на заплати е табу, както и за евентуални проблеми с лиценза. Пречките извън терена са забравени и от старши треньора се очаква единствено едно - да печели трофеи.

Снимка 514254

Източник: cska.bg

Бруно Акрапович беше наясно с какво се захваща и пое премерен риск с идването си.

Добрите резултати на отбора до момента са и благодарение на защитата. Босненецът направи нужните корекции в отбрана, но не и за сметка на атакуващия футбол, който се стреми да налага. В началото на 2021 година феновете на ЦСКА имат поводи за оптимизъм. Предстои да разберем дали "армейците" ще надградят и достигнат до шампионската титла и/или купата.

Витория не може да спре Кайседо за ЦСКА, такива са правилата на ФИФА

Витория не може да спре Кайседо за ЦСКА, такива са правилата на ФИФА

Вижте подробности