Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разкри пред "Мач Телеграф" каква е ситуацията с Георги Йомов. Той заяви, че нови документи от Антидопинговата централа не са искани и всичко е представено по случая.

"Около ситуацията с Георги Йомов няма нищо официално. Няма резултати. От наша страна производството се водеше до снабдяването с доказателство, а оттам - нататък вече колегите поемат. Наказание на Йомов не е наложено. Докато в официалният сайт на ЦСКА не се появи информация, всичко е само спекулации. Toва, което се пише за 4 години или за 2 са просто максималните срокове по регламентите на УЕФА. Доколкото имам опит в производства специално пред тези съдилища, няма фиксирани срокове. Тоест те имат едни инструктивни срокове за решение, но не искам да навлизам в подробности. Затова сме наели професионалисти, които само с това се занимават. Абсолютно доверие имам на колегите от швейцарската кантора. Аз вярвам, както всички останали, че той е невинен и това е просто някаква грешка.

УЕФА продължава да мълчи за Георги Йомов

УЕФА продължава да мълчи за Георги Йомов

След положителната допинг проба

Дай Боже да се докаже и да излезе точно това със съдебно решение. Първо - защото е важен футболист за клуба и второ, защото е неприятен казус за него и изцяло за българския спорт. Не е хубаво, особено в ЦСКА, да се появяват подобни казуси. В крайна сметка ние сме лицето, което представя българския спорт в Европа. Това беше един дълъг процес, в който се искаха някакви документи и експертизи. Всичко, което те са поискали, както от кантората, така и от Антидопинговата централа, гледаме моментално да го набавим за тях, за да може точното производство да е обективно и да се постигне решение", заяви адвокат Трендафилов.