Адвокатът на фирма "Ред Енимълс" Станислав Трендафилов коментира пред "Тема спорт" плащането на емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. 

"Проблемът е ясен - не можем да придобием имота край морето. Но сме поели ангажимент и цялата сума е платена въпреки това. Проблемът е, че няма да придобием собствеността върху земята. Как ще бъде разрешен този въпрос като адвокат в момента не мога да кажа. Очевидно земята е на трето лице, очевидно ние сме платили за нея, а няма да я придобием. 

Това е ЦСКА - емблемата е наша. Емблемата си е на ЦСКА, където и е мястото. Подобен случай на такова удовлетворение на кредиторите със сигурност не е имало в България, а доколкото имах възможност и време да погледна европейските клубове, те са далеч от нашите проценти. Пример за такава трансформация е Рейнджърс. 

Разпределението на сумата към кредиторите зависи от синдик Милева и съдия Райкинска. Виждате обаче какви неща се допускат и за какво става въпрос. Оттук насетне синдикът би трябвало да издаде постановление за възлагане, съдията да го одобри и всичко да си върви по законовия ред. И съответно да си придобием всички активи, които сме платили. Което очевидно няма да стане, защото прословутият имот просто не е наш. И да ни го възложат, третото лице "Камеко" АД (б.р. - собственик на имота) ще дойде на следващия ден и ще каже: "Върнете ми имота, той не е ваш".

Мисля, че този казус не може да доведе до изготвяне на нова сметка за разпределение. Аз съм опитал всички варианти, които имам като юрист - и към съдилища, и към синдик, към който и да е било. Информирахме ги за този проблем, но... Изтичаше ни срокът и нямахме друг избор. Бяхме опрени до стената - или плащаме, или губим това, за което сме говорили толкова време", заяви Трендафилов.

Пламен Марков: ЦСКА вече е напълно автентичен, махаме тирето и София!

Пламен Марков: ЦСКА вече е напълно автентичен, махаме тирето и София!

"За нас този акт беше много важен", заяви спортният директор