Проведеното Общо събрание на шахматната федерация било под диктовката на депутата от БСП Васил Антонов. Той отнел микрофона на действащия председател д-р Руслан Тошев, след като последният поискал събранието да се проведе пред очите на медиите и в присъствието на нотариус, който да следи за спазването на устава и закона, информира "Новспорт".

Според присъстващите делегати, Антонов лично разпоредил медиите да напуснат залата на хотел "Ростов".

Интересното е, че на 17 октомври 2018 г. е проведено редовно Общо събрание, на което за председател отново е избран д-р Руслан Тошев, а в Управителния съвет са избрани публични лица с отлична репутация и бизнес възможности за подпомагане на финансовото състояние на шахматната федерация.

Един от тези членове е крупния бизнесмен Николай Гигов, който дълги години бе благодетел и на футболния клуб Локомотив (София). На редовното събрание са присъствали почти всички клубове, което на практика е осуетило всички мераци на Антонов да бъде избран за председател.

Клубовете уточняват, че редовното събрание е проведено публично пред нотариус и са спазени всички изисквания на закона и устава на федерацията, което според тях е вбесило кандидата Антонов.