Халфът на Черно море Васил Панайотов говори пред "Дарик" радио за впечатленията си до този момент през сезона в efbet Лига и очакванията му за предстоящите срещи в шампионата.

"Не намирам голяма разлика от Черно море през миналия и през настоящия сезон, защото сме почти същия отбор. Може би в някои мачове играем по-умно и концентрацията е на по-високо ниво. Причината е, че сме от доста време заедно и машината започна работи по-смазано и по-добре.

Машадо даде различен облик на Черно море и се представяше на много високо ниво, но пък за това колективът е силен в отбора, за да може един като тръгне, друг да го замести. Заедно да преодолеем едно такова нещо. Благодарим му за игрите и головете и му пожелаваме успех. Машадо има светло бъдеще.

Мисля, че в тези осем мача показахме постоянство и това е най-радващото за нас. Ние изпадаме в крайности понякога, а тази година сме постоянни, именно заради това не мога да отлича един мач като най-добър. Надявам се този мач да дойде в бъдеще и да кажа за него, че сме били перфектни. Най-важното е да поддържаме това темпо и постоянство.

За Брено Тешейра впечатленията са ми малко. В сряда имахме възстановителна тренировка и момчето дойде и се запозна с всички. Надявам се бързо да се приспособи. Ние ще му помогнем да влезе в колектива и да свиква с българския футбол. Всички бразилци са позитивни, надявам се да му запазим усмивката и да показва добри игри.

Мисля, че отборът е физически добре. По време на паузата ще поддържаме това ниво. Първенството е дълго и постоянството ще бъде фактор, който ще определи къде ще се намира отбора в края.

Трудно ще ми е да дам три фаворита за борбата за титлата в първенството, тъй като към този момент има много отложени мачове. Локомотив Пловдив е много сериозен тази година, ние поддържаме едно добро ниво, знаем и грандове, че те първа ще навлизат в първенството и ще си взимат мачове. Много отбори ще се борят за призовата тройка тази година. Смятам, че тази година ще бъде най-оспорваното първенство за сега, защото има поне седем здрави отбора, които ще се борят за Европа. За нас е важно ние да сме там.

Черно море, ако показва това, което прави до този момент е сред конкурентите за призовата тройка", каза Васил Панайотов.