Полузащитникът на Черно море Васил Панайотов е един от най-сърцатите играчи и лидер в отбора на "моряците". ТОПСПОРТ се свърза с един от капитаните на варненци, за да разбере очакванията му за останалата част от сезона, както и как протича подготовката на отбора.

Здрасти, Васко. Как протича подготовката на Черно море?

- Нормално. В началото е по-тежко, но това ни е работата все пак. Подготвяме се добре, в добри условия. Имаме и късмет с времето, защото не е толкова студено. Надявам се да се подготвим добре за остатъка от сезона.

Снимка 601306

Източник: Официален сайт на Черно море

Какви са очакванията ти за останалата част от сезона? 

- Аз мисля, че ще е доста интересен сезон и се надявам да се подготвим добре, защото ни предстоят изключително тежки мачове. Мислите ни са насочени само към това, да се подготвим добре и да завършим в по-предни позиции. Точките ни не са много, повечето отбори сме събрани в 3 точки разлика и който е по-добре подготвен и покаже по-голямо постоянство, ще завърши по-напред в класирането.

Снимка 602882

Първият мач след подновяването на шампионата ще бъде с Левски. По-специален ли е за теб този двубой и какво очакваш от него?

- Хубаво е, че започваме с доста силен мач. Левски е в добра форма и мисля, че ще бъде един празник. Вече разбрахме, че ще играем в Търново и не се съмнявам, че стадионът ще е пълен. Надявам се да се подготвим добре, да покажем една класна игра и да вземем трите точки. А по-специален... просто съм юноша на този клуб, но в момента защитавам цветовете на Черно море. Тук ми се гласува много голямо доверие и искам да го оправдавам с всеки един мач.

Снимка 593447

Източник: startphoto.bg

Как виждаш битката за титлата в първенството? Очертава се да бъде изключително интересна.

- Мисля, че ще бъде много интересно. Разликата в точките и там е малка. Според мен всеки отбор ще губи още точки, защото много от отборите са равностойни. Както вече казах - който се подготви по-добре и е по-постоянен, той ще успее да бъде по-напред в класирането.

Снимка 594761

Източник: startphoto.bg

Вече няколко години тренираш под ръководството на Илиан Илиев. Какво е мнението ти за него и какво изисква той най-много от вас?

- Той е най-добрият треньор в България. Изисква винаги да сме на 100%, да сме максимално концентрирани и най-вече да играем футбол, да изпитваме наслада от това. Да показваме качествата си във всеки мач и всеки ден и всяка тренировка да се развиваме. Всеки ден той ни помага да се усъвършенстваме всички, всеки ден можем да научим нещо ново от него. С подкрепата, която той ни дава, ние ставаме по-спокойни и уверени във възможностите си. Но най-важното за него е да играем футбол и да се наслаждаваме на играта, все пак футболът е за хората и като играем добре, ще пълним стадиона и ще радваме нашите верни фенове и цялото ръководство.

Снимка 594773

Източник: startphoto.bg

Ти никога не си крил, че си привърженик на Манчестър Юнайтед. Следиш ли представянето на отбора и възхода при новия треньор Ерик тен Хаг?

- Определено ги следя. Гледам всеки мач на отбора и мисля, че 2023-та година стартира страхотно. Надявам се да продължат добрата си форма и нищо чудно да се намешат в борбата за титлата.

Какво ти е мнението за отминалото Световно първенство? На кой отбор стискаше палци?

- Мисля, че беше едно от най-силните световни първенства, лично за мен - най-добрият финал за всички времена и може би най-добрият мач, който съм гледал аз до сега. Според мен Аржентина триумфира заслужено. Аз подкрепях балканските държави - харесвам много Хърватия, но за жалост нямаха късмет.

Снимка 594785

Източник: startphoto.bg

Какво си пожелаваш през новата година за теб в личен и професионален план?

- Пожелавам си най-вече здраве за мен и моето семейство. Мисля, че това е най-важното, защото човек, ако е здрав, ако се труди и е упорит, може да постигне абсолютно всичко. А за отбора си пожелавам да направим силна подготовка, да няма контузии, всички момчета да сме здрави и заедно, ръка за ръка, да направим един силен сезон и да докажем, че Черно море заслужава да бъде в по-предни позиции.

Черно море надигра, но не успя да победи дубъла на ФК ЦСКА 1948 в контрола

Черно море надигра, но не успя да победи дубъла на ФК ЦСКА 1948 в контрола

Без голове в мача