Изявите на Илиан Илиев-младши за националния отбор на България не останаха незабелязани, пише "Мач Телеграф". В Португалия отново се сетиха за него като за един от най-перспективните млади футболисти в Европа. Както е известно, той прекара близо две години в Академика Куимбра преди да се завърне у нас и да се наложи в първия състав на Черно море.

"Той е произведен у нас, роден е във Фуншал. Носи името на баща си и доста напомня за него с играта си и добрите изяви, които имаше по време на контролата с Франция. Илиан Илиев - старши е играл за Бенфика, Маритимо и Салгейрош", написа "А Бола", който посвети доста голям материал за младата ни надежда.

Една от най-големите спортни медии в Португалия смята, че той би трябвало да се завърне там, където е роден. Това би бил нов трансферен удар за "моряците", които през миналото лято напълниха касата си след продажбата на Мартин Минчев в Славия Прага.

Иначе до този момент на "Тича" имат оферта от Румъния за Илиан Илиев - младши. Според запознати обаче тя е доста под цената, която от Черно море търсят за младата си звезда. През зимата се твърдеше, че тя варира между 750 000 и 1 000 000 евро. Освен това самият Илиан и баща му не са очаровани от такава развръзка за кариерата му. Родните клубове, които проявяват интерес към него, също са далеч от тези пари.

Черно море се отказа от Венцислав Керчев

Черно море се отказа от Венцислав Керчев

Беше в трансферните им планове