Независимо от състоянието на Левски, калкулацията, че Черно море направи чудото на месеца в първенството, няма да е неточна.

Многозначително е, че тази победа финишира 62-годишна негативна серия като гост, защото именно гостуванията са проблем на "моряците" не само в последните години, а и в исторически план. Ако треньорът Илиан Илиев изстиска нещо повече от мачовете навън, ще може да говорим не само за място в шестицата, но и по-нагоре, пише "Мач Телеграф".

Илиан Илиев: В българския футбол трябва много работа, съдийството продължава да е сред проблемите

Илиан Илиев: В българския футбол трябва много работа, съдийството продължава да е сред проблемите

"Добре е, че млади момчета влязоха в много клубове"

Данните показват, че варненци печелят през последните десетина години максимум 38 процента от мачовете си като гост. През сезон 2012/13 падат дори до 10 процента, а обичайно се колебаят между 18 и 25 процента победи, но това е напълно недостатъчно.

В класирането като гост "моряците" се колебаят между 6 и 8 място и само през сезон 2015/16 са пети, но тогава в първенството участват 10 клуба.

Черно море картотекира Георги Божилов

Черно море картотекира Георги Божилов

Нападателят ще е на разположение на Илиан Илиев за двубоя с ФК ЦСКА 1948

След настъпването на коронавируса се оказа, че у нас, а и във всички европейски първенства се забелязва тенденцията гостуващите отбори да печелят повече точки. Независимо дали има пълно, или частично затваряне на стадионите, гостуващите ще открадват повече точки.

По-значимият фактор обаче е присъствието на Илиан Илиев и нарастващите амбиции на един от най- добрите ни треньори. Резултатите от гостуванията в повечето случаи са резултат и от ниско самочувствие и липса на достатъчно висока цел.

Илиан може да пречупи и двата спъващи фактора, а разколебаните ЦСКА и Левски да направят постижението на варненци в края на сезона още по-впечатляващо.

Черно море привлече футболист от Северна Македония

Черно море привлече футболист от Северна Македония

Влатко Дробаров вече е играч на "моряците"