Старши треньорът на Черно море Никола Спасов заяви след срещата с кипърския Пафос (1:1), че е много доволен от представянето на отбора си. Той похвали и аржентинеца Адриан Фернандес, който е на проби. Желанието на наставника е футболистът да бъде привлечен в отбора, тъй като и без това няма кой знае какви алтернативи за нападението. Спасов не пожела да даде конкретна оценка на представянето на Патрик да Силва, тъй като е пътувал 20 часа от Бразилия и не е имал време да си почине и да се аклиматизира. Стана ясно, че нападателят Мирослав Манолов не е играл, тъй като е вдигнал температура.

Младият защитник Александър Александров пък бе заменен принудително в 26-ата минута. Спасов заяви, че националът има хематом и все още не е ясно каква е точно травмата му. Утре треньорът ще има повече информация.

Междувременно ръководството на Черно море заведе на вечеря бившия капитан на националния ни отбор Краси Балъков и настоящия помощник на Пламен Марков Петър Александров след контролата с кипърския Пафос (1:1). В четвъртък вечерта групата посетила луксозен ресторант на Златни пясъци.

Бала почива на Слънчев бряг и изгледа спаринга, в който участие взе и бившият му възпитаник в Санкт Гален Адриан Фернандес. Именно аржентинецът вкара гола за „моряците". „Грешат тези, които си мислят, че Балъков е мениджър на футболиста. Той и Петър Александров, който ни препоръча момчето, само дойдоха, за да изгледат срещата", заявиха от ръководството на варненци.