Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира успеха с 1:0 у дома срещу Ботев (Пловдив) в мач от 11-ия кръг на българското първенство.

"Естествено, че сме доволни, тъй като взехме един мач срещу отбор, който след смяната на треньора показва грамотен футбол. И с Лудогорец, и с ЦСКА играха добре, независимо, че загубихме. Днес бяхме агресивни при изнасянето на топката и се радвам, че нашите футболисти го осъзнаха и го направихме. Само съжалявам, че не си решихме рано мача, защото имахме достатъчно положения, за да го направим", заяви опитният треньор минути след края на мача във Варна.

Черно море - Ботев (Пловдив) 1:0 в мач от еfbet Лига

Черно море се разправи с Ботев (Пд) и продължава да диша във врата на лидера в efbet Лига

Атанас Илиев отбеляза победния гол за "моряците"

"Ограничихме ги почти докрая, за което отдавам заслуженото на футболистите. Има моменти, когато, ако един се спести от пресата, се създава проблем. Имахме тежко пътуване до София, в следващия кръг отново имаме тежко пътуване, но се справихме добре", каза Илиев относно физическите възможности на своя тим.

Той заяви, че голмайсторът Атанас Илиев може да се представя и по-силно: "За мен Наско с това, което показва като игра, с присъствие в наказателното поле и в последната третина, може да вкара повече голове. Знаем, че пропусна 6-7 месеца в бившия си отбор и му трябва време да навлезе в най-добрата си форма".

"Алекс се извини. Ние му казахме, че трябва да осъзнае какво е направил и да си промени отношението, защото ако не го направи, това извинение няма никакъв смисъл", разкри той относно ситуацията с Алекс Фернандес.

"Рекордите е добре да се подобряват. Всичко, което правим тук, го дължим на футболистите. Имаме едно ядро и наслагваме около тях. Имаме отборен дух, без който трудно дори и качествени отбори вървят напред", каза той за силния колектив в Черно море.

"Аз не ям много сладко и като видя някой футболист на бензиностанция да си е взел нещо сладко, ми става криво и се обръщам на другата страна, но нямам нищо против сладкото", разказа Илиев относно храненето на играчите.