Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след успеха над ЦСКА с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски", след който "моряците" си гарантираха сребърните медали за сезон 2023/24.

"Искам да поздравя всички в клуба, фенове и играчи. През цялата година повтарям, че футболистите дават винаги 100% от себе си. Поддадохме се на емоцията след гола. През цялата година се представихме добре, стигнахме до 2-ро място, което е историческо за Черно море.

ЦСКА не можем да отречем, че като остана с 10 души, заигра по-добре. Беше притиснат до стената и ние не успяхме да задържим топката. Поздравявам момчетата за цялата година, която направихме. Направихме нещо историческо, надявам се да се справим добре и в последния мач и да останем непобедени у дома", каза още той.

Черно море в Европа, ЦСКА на бараж! Варненци победиха "армейците" в нервен мач на стадион "Васил Левски"

Черно море в Европа, ЦСКА на бараж! Варненци победиха "армейците" в нервен мач на стадион "Васил Левски"

Пабло Гарсия отбеляза победния гол за "моряците"

"Помага ни това, че имаме опитни играчи, които имат присъствие в съблекалнята и не ни трябва много време да ги убедим в нашите идеи. През цялата година показахме постоянство, колектив и сплотеност. Благодарен съм, че ги имам тези играчи в съблекалнята. Това е награда за тяхната работа.

Черно море има моменти, в които играе футбол. Имаме и такива, както след гола, който вкарахме, да се поддам не емоцията. В Европа, ако се поддадеш на емоцията, всеки може да накаже грешките ти", завърши старши треньорът на варненци.