"Трудно ще задържим някои футболисти, Влатко Дробаров и Пабло Гарсия, колкото и да искат да останат и са привързани към отбора, града и колектива, имат или се предполага, че имат добри предложения и трудно ще останат", заяви пред медиите треньорът на Черно море Илиан Илиев, който днес беше удостоен с почетния знак на кмета на церемония в общината.

"Знаете, че през зимата Пабло Гарсия почти беше напуснал Черно море в посока към Русия и то към Висшата лига, така че трудно ще останат, сподели специалистът. По думите му има хора, с които естествено ще се разделят. Ще им го обявим след края на последния мач или на някои, които не са в групата за мача с ЦСКА, преди това, обясни Илиев. Може би след напускането през зимата на Родриго Енрике и Леандро Андраде ще ни се наложи за първи път да вземем толкова много хора през почивката, за да задържим нивото, ако можем да надградим - ще е много по-добре.

На този етап мислим да задържим нивото, тъй като напускат един централен защитник, един халф и евентуално Евгений Сердюк, който има много предложения, и, ако той напусне както се казва "гръбначният стълб" на отбора почти заминава, каза Илиев.

Според него, хубавото е, че повече от опитните играчи на отбора, които са в основата на добрия колектив остават в Черно море, и са предпоставка новите играчи да дойдат и след няколко месеца да покажат истинските си възможности.

Илиан Илиев получи почетен знак на кмета на Варна

Илиан Илиев получи почетен знак на кмета на Варна

На церемонията присъства футболния елит на града - бивши футболисти и деятели от Спартак Варна и Черно море