Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев поздрави своите футболисти за характера при победата с 4:3 срещу Ботев (Пловдив), но отбеляза и многото грешки в защита. По думите на наставника "моряците" са направила доста глупости. Според него срещу по-зрял тим варненци е нямало да успеят да спечелят с тази игра.

"Радвам се, че обърнахме резултата. Не ни е от топ мачовете откъм игрово представяне. Има много да се желае. Направихме доста глупости в защита, за да допуснем три гола. Миналата година ни се случи само един-два пъти. Показахме характер да потърсим обръщането. Винаги има доза късмет. Трябва да поздравя футболистите за характера, допуснахме грешки, които професионален отбор трудно трябва да допуска", каза Илиев.

Черно море победи Ботев (Пд) с 4:3 в Коматево

Луд мач в Коматево! Черно море препарира "канарчетата" в голов трилър

"Моряците" стигнаха до феноменален обрат

"По-младите нормално ще грешат. Росен (Стефанов) се справи в дебюта си като титуляр. Това, че търсихме връщането до края показа желание да променим нещата в хода на мача", добави той.

"Ние бяхме подготвени, че ще играят 3-5-2. Изнасят по различен начин. Ако отборът е групиран добре, няма чак такива драми. Контролът на топката имахме. Знаехме донякъде предните мачове, че известно време Ботев имаше проблеми. Успяхме да натиснем в последната фаза. Получиха се нещата".

"До следващия мач е важно да възстановим контузените, за да имаме повече опции. Почти цялото нападение го завъртяхме. В защита нямаме много опции. Нямаме дълбочина. Поздравявам ги, че вярваха срещу един отбор с повече самочувствие. Срещу един зрял отбор с тия грешки, можеше и да не вземем мача", каза още Илиан Илиев.