Наставникът на Черно море - Илиан Илиев обяви след трудната домакинска победа с 1:0 над Витоша (Бистрица), че мачовете без значение не се отразяват много добре на тима. Специалистът допълни, че ако неговият тим спечели баража за Лига Европа, това ще е бонус за "моряците".

"Мачът го изиграхме сериозно, както предния. Не успя да влезе втори гол, за да го довършим по-спокойно. Надявам се тези три мача да ги докараме до някакво състезателно ниво, защото нямат никакъв залог. Големият въпрос е има ли полза от този формат? Положиха усилия, но мотивацията не е на 100%, а не трябва да е така, защото ни предстоят баражи със сериозни отбори като Ботев или Арда.

Ако бяхме изиграли пълния формат, хипотетично Витоша можеше да се спаси, а ние можехме от седми да станем четвърти. Сега не играем за нищо. Единственото, което не се знае, е кога ще има конгрес. Но трябва да се адаптираме. Ако тези мачове бяха с по-голям залог, щяха да са по-интересни. Но дори и без залог е добре да побеждаваш.

Не можем да подценим нито един отбор. Следващият мач с Етър ще е също толкова труден. Той ще е още една стъпка към баражите. Ако спечелим баража за Лига Европа, това ще е като бонус", завърши Илиев.

Черно море победи Витоша с 1:0 в Първа лига

Черно море тръгна с успех във втората фаза на шампионата, "моряците" пак се справиха с Витоша

Гол на Исмаил Иса реши футболното съперничество на "Тича"