Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде пресконференция преди първата тренировка на варненци от лятната им подготовка преди началото на новия сезон в българския футболен елит.

Ето какво каза той:

"Начало на подготовката, пуснахме програмата с контролите. Тези, които бяха в националните отбори, плюс Берг и Ники Златев, ще се върнат утре в България. Другите имат до 17-и почивка. С Иван (Дюлгеров), Пабло (Гарсия), с Наско Илиев искахме да продължим, тримата искат да останат, но чакат за чужбина.

Илиев разкри кога Билал Бари ще се присъедини към отбора:

 "Билал в събота започва с нас, докато Илиан (Илиев) се прибира в Аполон, това е. Искаме да вземем един халф, след като Пабло си тръгва. Билал Бари идва, той е нападател. Надявам се Уеслен до началото на лагера да започне да тренира с отбора, в понеделник трябва да му махнат конците на челюстта. Иса преподписа, чакаме халф и двама офанзивни играчи.

Коментирахме го няколко пъти, няма значение жребият, пожелавам си да сме доволни, защото винаги жребият има значение.

Вили се връща, групата започваме с тези, които се връщат от националните отбори, ставаме повече и със сигурност ще има напуснали. Ще опитаме да вземем някого, но не става бързо", каза още опитният специалист за окомплектоването на отбора.

Наставникът коментира състоянието на Брено и очакваното време за възстановяване.

"Кръстната връзка е специфично, да не бързаме с прогнозите за него и за Уеслен", 

"Не сме мислили на този етап. Ние в момента имаме трима там - Милушев, Уеслен и вили Василев", каза Илиев за наличните футболисти вдясно по атаката на Черно море.

"Имаме Билал Бари, Брено, Уеслен и Иса", категоричен е той за футболистите в атака.

"Щом сме приели, значи сме знаели за тези неща", каза Илиев за съвместяването на работата като старши треньор на Черно море и национален селекционер.

"Не знам, не съм мислил. По принцип съм за Португалия, но се тези трима защитници не ми харесват", сподели очакванията си Илиев за предстоящото Европейско първенство.

За финал наставникът на варненци каза и кои юноши ще започнат подготовка с клуба:

"Започват Георги Венциславов, Костадин Кръкльов и Пламен Ашев".

Черно море започна преговори с кипърци за Илиан Илиев-младши

Черно море започна преговори с кипърци за Илиан Илиев-младши

Разговорите с Аполон няма да бъдат лесни