Нападателят на Берое - Георги Божилов почти сигурно няма да продължи кариерата си в Стара Загора, тъй като старши треньорът на заралии не смята да разчита на него и през следващия сезон. Договорът на атакуващия футболист е до края на сезона.

Георги Божилов приключи с Берое

Това беше всичко за Божилов в Берое

Другият сигурен напускащ е бразилецът Том

Юношата на ЦСКА е желан от наставника на Черно море - Георги Иванов-Гонзо. Привличането на нападател е приоритетно, тъй като Бакари получи тежка контузия и реално в момента се разчита само на Марек Кузма. Така Божилов може да се счита за четвърто ново попълнение на варненци. Иванов се е договорил още с халфа на Пирин (Бл) - Орлин Старокин, централният защитник на Верея - Илиас Хасани и атакуващия халф на Нефтохимик - Мариян Огнянов.

С оглед възможността Черно море да се класира за евротурнирите наставникът на тима е решил да действа по-отрано със селекцията. Почти сигурно ще бъдат привлечени още един централен защитник и ляв бек. Търси се вратар. Той почти сигурно ще е чех. Георги Иванов иска да засили конкуренцията и на всеки пост да разполага с по двама равностойни изпълнители. Привличането на толкова много играчи неминуемо ще доведе и до освобождаване на някои от настоящия състав. Първият, който ще си събере багажа от "Тича", е централният бранител Траян Траянов. Той така и не успя да се утвърди като титуляр.