Черно море се класира за Лигата на конференциите. Варненци спечелиха второто място след победа над ЦСКА с 1:0 на "Васил Левски" кръг преди края. Още преди двубоя обаче "моряците" са започнали работа по селекцията.

С успеха стана ясно, че старши-треньорът Илиан Илиев остава начело, като ще продължи да води и националния отбор. Първата му работа е била заедно с ръководството да задържи голяма част от сегашния състав.

"Тема Спорт" разбра, че наскоро нов договор е подписал централният защитник Влатко Дробаров. Северномакедонецът остава на "Тича" за още 2 години. Това е втори период за него при "моряците". Той се завърна в Черно море през март миналата година и подписа до лятото на тази. Наскоро контрактът му е бил удължен. Заедно с Живко Атанасов двамата сформираха стабилен тандем в сърцето на ариергарда.

Над Морето е само небето!

Над Морето е само небето!

Когато има обединение и се работи правилно, има и големи успехи

Преговори за нов договор се водят и с централния нападател Атанас Илиев. Неговият контракт също е до края на тази кампания. Засега таранът все още не е казал "да". Той имал предложения и от чужбина. Възможно е обаче класирането за ЛК да го убеди да остане.

С изтичащ договор е и другият централен нападател Исмаил Иса. За него се появиха информации, че може да премине в градския съперник Спартак (Варна).

Ръководството на Черно море ще се опита да задържи почти всички с изтичащи договори. Очаква се Илиан Илиев да привлече 3-4 попълнения, като приоритет са играчи от чужбина.

Със сигурност от "Тича" се тръгва вратарят Иван Дюлгеров. Той е поискал по-високи условия, а и имал предложения от чужбина, където се очаква да продължи кариерата си. Черно море все още няма нов страж. Опция за поста е бившият национал Пламен Илиев.

Ясни са потенциалните съперници на Черно море в Европа

Ясни са потенциалните съперници на Черно море в Европа

Ето подробности