С гол в последната минута от добавеното четириминутно време Черно море изтръгна победата и трите точки, надделявайки с 2:1 над Пирин (Благоевград) на старта на новия шампионат в майсторската група. Йордан Юруков попари домакините с победното си попадение. До този завършек се стигна след общо взето равностоен двубой.

"Моряците" от Варна имаха шанса да поведат в резултата в 72-ата минута, когато Мирослав Манолов след грешка на Тодор Паланков излизе сам срещу вратаря на Пирин Николай Чавдаров и го прехвърли за 0:1.

Благоевградските футболисти бързо възстановиха равенството в 75-ата минута. Гола отбеляза с чудесен удар по диагонала от границата на наказателното поле новото попълнение в състава на Пирин Даниел Пеев. Последва подем в играта на
съотборниците му, но на два пъти с гола се разминаха Калоян Стоянов и Херман Пиетробон, които влязоха като резерви и определено оживиха нападението на домакините.

Когато изтичаха последните секунди от добавеното време обаче шансът се усмихна на гостуващия тим от Варна, който не пропусна възможността да стигне до пълен успех чрез Юруков след грешка в отбраната на зелено-белите от Благоевград.

Пирин:
Чавдаров, Коемджиев, Стоев, Бодуров, Ризов, Пеев, Паланков, Метушев (53-Стоянов), Дафков (75-Пиетробон), Младенов, Николов (62-Коцев)

Черно море:
Илчев, Фернандес, Александров, Стоянов, Домакинов, Бачев, Русев (90+2 - Георгиев), Юруков, Петков, Александров - Алекс, Манолов

Стадион:
"Христо Ботев"
Зрители: 1500
Главен съдия: Асен Николов