Черно море посреща ЦСКА в една от двете ключови срещи от петия кръг на Първа лига. Софийският отбор е лидер в класирането и има три победи и един равен от началото на кампанията. Варненци започнаха също силно, но тежката програма ги свлече надолу и преди днешния двубой са на десета позиция 5 точки.

ЦСКА се намира в добра форма. Момчетата на Стамен Белчев все успяват да измъкнат победи в последните минути както у дома, така и в срещата за Лига Европа с малтийския Сиренс. "Червените" трябва да вдигнат нивото, в противен случай може да бъдат наказани.

Черно море традиционно оказва сериозна съпротива на ЦСКА. Гостуванията във Варна винаги са тежки за "червените", но в повечето случаи столичани успяват да стигнат до трите точки.

Гостите ще имат едно наум днес и за предстоящия двубой с БАТЕ (Борисов) в Лига Европа в четвъртък. След това те имат и тежко гостуване на Лудогорец, така че днешният успех би имал огромно значение за техните амбиции.

В състава на домакините ще отсъства наказания Родриго Енрике. Така Илиан Илиев се очаква да заложи на Георгиев на вратата и карето Попов, Енчев, Димов и Панов в отбрана. Панайотов и Велев ще са дефанзивни халфове, а Курьор и Илиев ще оперират по крилата. Атаката ще води Иса, а зад гърба му ще го подкрепя Касим.

При "Армейците" ще липсват Петър Занев и Ахмед Ахмедов, който са под карантина. Санкхаре е наказан и също няма да може да играе. Така Стамен Белчев се очаква да стартира срещата с Бусато на вратата и в защита Турицов, Антов, Матей и Мазику. Тиаго и Юга ще действат в средата на терена, а Кейта и Енрике ще бъдат на крилата. Сой ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Белтраме.

Черно море: Георгиев, Попов, Енчев, Димов, Панов, Панайотов, Велев, Касим, Илиев, Курьор, Иса

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Тиаго, Белтраме, Кейта, Енрике, Соу

Стадион: "Тича", Варна. Съдия: Станислав Тодоров. Начало: 18:45 часа.

Стамен Белчев готви изненада за мача с Черно море

Стамен Белчев готви изненада за мача с Черно море

Ахмедов ще бъде извън игра поне още десетина дни