Партизан Белград е най-вероятният следващ съперник на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига. Както е известно Лудогорец победи Дюделанж с 4:0 в първи мач от втори предварителен кръг и очаква без напрежение реванша в Люксембург. Същото може да се каже и за Партизан, който записа победа с 3:0 в двубоя си с Торшавн (Фарьорски о-ви).

Предлагаме ви кратка визитка на Партизан Белград:

Партизан е един от двата най-популярни отбора в Сърбия. Основан е през 1945-а година, като в историята си до момента има спечелени 26 шампионски титли на родината си.

Титулярният екип на Партизан е черно-бели раирани фланелки, черни гащета и черни чорапи. Прозвището на отбора е „Гробарите".

Партизан домакинства на едноименния си стадион, който е с капацитет близо 33 000 седящи места. Старши треньор на отбора е Марко Николич, който пое кормилото на тима в средата на декември миналата година. Николич е считан за един от най-талантливите млади треньори в западната ни съседка. Той е едва на 34 години!

Любопитно е да се отбележи, че Партизан не стана шампион на Сърбия в последното изданието на местното първенство, но доби право да участва в квалификациите на Шампионската лига след като първенецът Цървена звезда бе санкциониран от УЕФА.

В състава на Партизан се подвизават предимно сръбски футболисти.