Шахтьор (Донецк) и Хофенхайм не успяха да се победят в мач от група "F" на Шампионската лига. Германският тим на два пъти излизаше напред в резултата в дебюта си в турнира чрез Флориан Грилиш и Хавард Нордвайт, но Исмаили и Майкон изравняваха.

Двубоят имаше и своя исторически характер, тъй като треньорът на гостите Юлиан Нагелсман стана най-младият специалист, извел отбор в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир. 

Германският тим излезе напред в резултата още в 6-ата минута. Тогава Леонардо Битенкурт изведе Флориан Грилиш сам срещу Пятов и австриецът копна топката във вратата за 0:1. 

Снимка 379222

Източник: Twitter

"Миньорите" изравниха в 27-ата минута с попадение на левия бек Исмаили. Бразилецът напредна и с удар в далечния ъгъл направи Бауман безпомощен. 

В 38-ата минута Хофе вкара втори гол. Андрей Крамарич центрира от корнер, Пятов излезе неразчетено и позволи на Хавард Нордвайт с глава да вкара за 1:2. 

В 81-ата минута Шахтьор изравни за втори път. Марлос намери резервата Майкон, който с топовен удар от около 30 метра се разписа за 2:2. 

Арсенал обвърза за дълго свой талант, а след това го прати под наем в Хофенхайм

Арсенал обвърза за дълго свой талант, а след това го прати под наем в Хофенхайм

Динамичен петъчен ден за Реис Нелсън