Христо Стоичков е на път да се замеси в нов грандиозен скандал. След като преди време "Камата" обвини федерацията на ЮАР в корупция, сега той скочи и на националния селекционер Карлос Алберто Парейра. Причина за това стана решението на бразилеца да повика цели осем от играчите на Мамелоди Съндаунс за подготвителен лагер с "Бафана Бафана".

"Много съм разочарован от начина, по който се развиха нещата. Загубих почти цял един отбор. Все пак ме радва фактът, че Мати Патисън остава с нас, защото смятам, че той е по-добър от някои от онези, повикани в националния", заяви Стоичков.

"Парейра беше селекционер на Бразилия и изведе отбора до Световната купа, но аз не помня да е викал играчи като Роналдо и Кафу за дълъг подготвителен лагер три месеца преди самия турнир. Много е тъжно, защото тези футболисти ще се върнат тук в много лошо състояние", продължи Ицо.

Стоичков обяви също, че е доволен от първия си сезон като наставник на Съндаунс. Както е известно, тимът завърши на второ място в класирането, след като миналата година бе девети.

"Играхме отлично, въпреки че загубихме мачове, които по принцип трябваше да спечелим. Като цяло Мамелоди се представи добре, но нямахме късмет да спечелим титлата. Много съм доволен от фантастичната работа, която свършиха играчите ми през седемте месеца, откакто съм тук", завърши българинът.

Христо все още не знае какво ще бъде бъдещето му, тъй като контрактът му със Съндаунс изтече, а собственикът Патрис Мотсепе все още не му е предложил нов.