Българският треньор Ивайло Петев е на гребена на вълната в Румъния, след като воденият от него Университатя (Крайова) навъртя три поредни победи в местната Лига 1 и стъпи на подиума.

Българският треньор обаче не е доволен от представянето на терена, най-вече с идеята, че футболистите имат по-голям потенциал и при повече работа, ще има и по-добри резултати.

В последната среща с ЧФР Клуж "синьо-белите" от региона Олтения спечелиха буквално в последните секунди. Попитан от сайта gsp.ro дали не е бил нужен повече късмет от необходимото, 48-годишният български треньор отвърна:

"Всеки мач изисква късмет. През първото полувреме бяхме много нервни. Давахме им топката лесно, без преса. Трябва да бъдем физически по-силни.

Имахме добри ситуации през второто полувреме и при една от тях, макар и в края на мача, стигнахме до победата. Видях проблеми в защита и трябва да работим и там. ЧФР Клуж е труден за побеждаване отбор с играчи с голям опит.

Сега е моментът да поздравя моите играчи, да поздравя нашите привърженици, чието присъствие се усещаше. Вероятно тяхната подкрепа ни тласна повече към победата. Но съм щастлив, защото се борихме до последно", каза Ивайло Петев по повод в мача с ЧФР Клуж.

Победата дойде с попадение на Елвир Колийч - босненец, който се разписва за първи път от 7 месеца.

Сега на 10-и декември за Петев и футболистите му предстои трудно гостуване - на стабилния състав на Херманщат в Сибиу. Макар в този клуб финансовите проблеми да са често явление, Херманщат е костелив орех. Те имат само една победа в последните пет мача ги сваля на 8-о място.

Проблемите в защитата за Петев се увеличават, след като Владимир Крециу получи четвърти жълт картон и ще бъде наказан за един мач. По още една среща трябва да изтърпят други двама опитни бранители - Гьоко Зайков и Юрай Бадел.

При това положение българският наставник може да използва единствено 34-годишния бразилец Раул Силва, а за другото място трябва да прави експеримент с друг футболист. Той все пак има Жан Менди (20 години) и Карло Томашек (19 години), но те нямат и най-малък опит в Лига 1. Решение, единственото жизнеспособно, може да бъде преквалифицирането на Александру Крецу.

Университатя (Крайова) има 32 точки, колкото и победеният от тях през уикенда ЧФР Клуж, нареден пред тях. На върха е ФКСБ е с 37, а Рапид (Букурещ) слезе 4-и с 31 след 0:0 като гост на последния Ботошани.

Хвалят Петев в Румъния, Университатя играел като Сити

Хвалят Петев в Румъния, Университатя играел като Сити

Почеркът му вече си личи в Крайова