Капитанът на Амкар Перм Петър Занев продължи договора си с клуба и ще остане още три години в руския отбор.

"Благодарен съм на Амкар за този контракт. В съвременния футбол играчите над 30 години обикновено получават предложения за година или две. Аз обаче имам и сили, и огромно желание да играя футбол още дълго, особено в такъв отбор като Амкар, в който се отнасят по-особено с футболистите и им се доверяват. Дори не си представям какво предложение трябва да получа, за да изпитам желание да си тръгна от Перм", обяви 31-годишният Занев, цитиран от сайта на Амкар.

Той дебютира за руския тим през 2013 г. и бързо се превърна в един от ключовите състезатели на отбора. До момента той има 91 мача за Амкар. Сега на Занев му предстои участие в мача на българския национален отбор срещу Беларус на 9 юни. Световната квалификация ще се играе в Борисов.

"Ние предложихме на Петър продължителен контракт, не само с оглед на неговите игрови и човешки качества, но и отчитайки клубните традиции. В нашия отбор задължително трябва да има поне един българин! Невъзможно е да представим сегашния отбор на Амкар без Петър Занев, човек, който циментира не само отбраната на терена, но и самият колектив. Много се радвам, че той ще остане с нас още три години и ми се струва, че този договор няма да е последен с него", коментира изпълнителният директор на Амкар Денис Маслов, цитиран от БГНЕС.

Петър Занев: Гриша Ганчев ще направи ЦСКА шампион

Петър Занев: Гриша Ганчев ще направи ЦСКА шампион

"За това, че няма зрители на мачовете на националния отбор, сами сме си виновни"