Само преди дни, българският нападател Николай Тодоров подписа договор с шотландския Фолкърк, който се състезава в Чемпиъншипа на страната. 

Контрактът му е до края на сезона, а плевенчанинът вече направи и своя дебют за отбора при първа домакинска победа с 3:0 над бившия му тим Куин ъф дъ Саут.

Николай Тодоров дебютира с победа във Фолкърк

Български нападател дебютира с победа в Шотландия

Ники игра срещу бившия си отбор

На 1 февруари пък Ники се ожени за своята дългогодишна приятелка шотландката Дженифър Кларк.

Как се е стигнало до трансфера му в Шотландия и какви са целите му, нападателят разказа пред ТОПСПОРТ.

"Познавам работата на треньора на Фолкърк от предишните отбори, в който е бил. Миналата година водеше Дънди Юнайтед и много ми хареса стила на игра. Именно заради това, когато разбрах, че Фолкърк си търсят нападател, нямаше как да откажа. Оказах се на точното място в правилното време. 

В отбора има доста промени. Както вече казах, нов треньор, 12 нови попълнения, нов екип... Изобщо не му приляга мястото в Чемпиъншипа. В началото на сезона са искали да гонят промоция за елита, но за съжаление, сега ще те стремим да запазим мястото си в първенството. Играем мач за мач и ще видим къде ще ни отведе това.

Николай Тодоров мина под венчилото

Български нападател мина под венчилото

Само преди дни, играчът подписа и договор с шотландския Фолкърк

Настроението е добро, аз съм много щастлив от трансфера си тук и да бъда част от Фолкърк. Надявам се да помогна на отбора да осъществи целите си по същия начин както го направих с Ливингстън. Във футбола нищо не е сигурно, но аз ще дам всичко от себе си.

Преживях доста емоционална седмица, невероятна - подписах договор, ожених се... Не мога да бъда по-щастлив. Тепърва обаче предстои здравата работа", сподели Ники пред медията ни.

Снимка 404322

Източник: Личен архив