Мнозина са чували за американската мечта, но малцина знаят за съществуването на понятието испанска мечта. Цяла Латинска и Южна Америка бленува за щастлив живот в Испания и милиони са го направили. В последните 20 години своеобразният път на Камино бе изминат и от стотици хиляди българи.

Любо Пенев също се присъедини към тези, които изпълниха испанската си мечта. От 48 часа той отново си е у дома, но този път с ясното съзнание, че си е на мястото. Защото къде другаде Ел Голеадор би се чувствал по-добре от "Местая". Даже отборът, който ще води, се казва Валенсия Местая. Да, това е вторият отбор на Валенсия, но много пъти се е случвало той да се окаже трамплин за първия. Треньорите често ги сменят, а в Испания е традиция първият повикан да е от близкото обкръжение.

Някой може да си помисли, че за треньор с около 20 мача в европейските турнири и още толкова с националната селекция на своята родина е понижение да поеме отбор от Сегунда Б, което не е дори Сегунда дивисион. Но малко подробности - Валенсия Местая играе в трета зона, където попадат отбори от Каталуня, Валенсиана, Арагон и Балеарските острови. Да, Любо Пенев ще пътува до Майорка със самолет, за да играе с местния отбор, който изпадна от Сегунда дивисион. В групата е още един клуб, който доскоро бе в Примера - Елче. Още едно известно име се подвизава там - Еркулес от Аликанте. Това ще бъдат мачове пред многохилядна публика, много повече, отколкото на почти всеки мач в България.

Постът на старши треньор на Валенсия Местая носи цели две отговорности. Първо, Пенев трябва да гони класиране и промоция в Сегунда дивисион, което е позволено по регламент. И освен това да изгражда играчи за първия отбор на Валенсия. Само един пример - левият бек на Байерн Хуан Бернат е едно от бижутата, изградени точно във Валенсия Местая. И не е самo той, който е тръгнал от тази водеща школа в Испания.

Но да се върнем към Супер Любо и неговото лично щастие. Радостно е, че той дочака да се измъкне от блатото, наречено български футбол. Вече е далеч от "своите приятели", които ръководят БФС. На него му бе невъзможно да е част от камарилата, той е ярка индивидуалност и не му е присъщо да участва в глутници, които поделят плячката. Такива като Пенев ги наричат "айнрандисти", всичко в живота те постигат сами. Сега постигна и испанската мечта. Защото на малцина неродени в Испания им се позволява да влязат в системата на иберийския футбол. Като футболисти е по-лесно, като треньори неимоверно трудно.

Официално: Валенсия назначи Любослав Пенев

Любослав Пенев се завърна във Валенсия!

"Ел Голеадор" ще тренира дубъла на "прилепите"