Селекционерът на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев започва втора квалификационна кампания начело на балканската страна. Босненците се паднаха в Група 3 на Лига В на турнира, като с някои от противниците имат стари сметки за уреждане. В момента Петев е в Лос Анджелис, където Босна и Херцеговина само с отбор от играчи от местната лига ще играе контролна среща със САЩ. Мачът е на 19 декември от 3,00 часа българско време.

"Много се радвам, че отново ни се падна Финландия. Имаме да си връщаме за загубата в квалификациите за Световното първенство. Имаме още Черна гора и Румъния. Смятам, че и трите други отбора, както и ние, имаме шансове да завършим на първо място. Всичко зависи от нас самите.

Трябва да бъдем много по-добри от това, което показахме в предишните квалификации. Освен Финландия, имахме и още достатъчно други мачове, които да анализираме къде сме били добри да бъдем още по-добри, къде сме били слаби и сме грешили, да намалим до минимум тези грешки. Най-важното е да напредваме и да бъдем още по-силни", продължи българският специалист.

Виждате кога ни се пада да играем мачовете в Лигата на Нациите - период, в който играчите са най-изтощени и физически, и психически. Но такъв е календарът на УЕФА и нямаме право на избор. Трябва да намерим мотивация да играем добре и да изиграем добра кампания, това е най-важното", каза Петев.