28-годишният полски нападател Фабиан Пясецки, който играе за полския шампион Раков (Ченстохова), е вариант номер 1 за атаката на Университатя (Крайова) и лично е одобрен от българския старши треньор Ивайло Петев, пише сайтът gsp.ro, който първо черпи информация от Meczyki.pl.

До момента Пясецки е вкарал 3 гола в 30 мача във всички турнири - първенство, квалификации в Шампионската лига, Лига Европа и местните купи. Договорът на играча е до юни 2026-а година, така че ако искат да го привлекат в Крайова, шефовете на Петев трябва да приготвят 300 хиляди евро. 1,86-метровият нападател досега е играл само в Полша за отбори като Гурник Забже, Миедз Легница, Заглембе Сосновец, Шльонск Вроцлав, Стал Миелец и Раков.

До момента Ивайло Петев привлече защитника Денил Малдонадо от Хондурас под наем до края на сезона, както и универсалният финландец Пири Соири. Третото желание на българския специалист е да подсили атаката и именно затова се е насочил към играч, който през есента е трупал мачове в европейските турнири.

Иначе Университатя (Крайова) приключи зимния си лагер в Турция с 1:1 в контрола с чешкия Словацко (Ухерске Храдище). Веднага след това хората на Ивайло Петев се прибираха у дома и очакват подновяването на първенството през уикенда. Университатя (Крайова), заемащ 3-о място в класирането с 34 точки, посреща шампиона Фарул (Констанца).

Петев започва с трансферите в Университатя, иска трима нови

Петев започва с трансферите в Университатя, иска трима нови

Президентът на клуба подкрепя плановете му за селекция