Помощник треньорът на Вердер (Бремен) - Илия Груев счита, че изборът на Красимир Балъков за селекционер на националния отбор на България е положителна новина. Той даде обширно интервю за колегите от "Диема".

"Пожелавам си това предизвикателство - Вердер (Бремен) - да бъде успешно. Футболът е емоционална игра, но тя е за публиката. Красимир Балъков е човекът, който ми даде възможност да се покажа като треньор в мъжкия футбол - в Черноморец, човек, на когото съм изключително задължен и благодарен", сподели Илия Груев.

"При мен така се получиха нещата, че в последните 12 години непрекъснато работех, без ден почивка, а знаете колко ветровита е треньорската професия, не само в България, а и навсякъде по света. Използвах последните месеци, за да се усъвършенствам, да видя какво правят колегите. Важно беше да видя, да сравня какво правят другите колеги. Да видиш какво можеш да вземеш, да откраднеш, всички специалисти са много различни, като начин на водене на отбор, на мач, на подготовка, всичко това може да бъде само в помощ."

"Смея да твърдя, че успях да направя играчите си по-добри състезатели, направих го в Дуисбург, жалко, че отборът сега изпадна".

Илия Груев-младши започва подготовка с първия отбор на Вердер (Бремен)

Илия Груев-младши започва подготовка с първия отбор на Вердер (Бремен)

Ще получи шанс за изява от наставника Флориан Коофелт