Отборът на Алтай, в който старши треньор е бившият български национал Илиан Илиев, бе изваден от Висшата лига на Казахстан.

Причината е липсата на 3-годишен професионален статут на отбора. Българският наставник потвърди за БТА, че засега остава начело на отбора и иска първо да се срещне с новото ръководство на клуба, което бе назначено преди два дни, въпреки че Алтай в момента е на подготвителен лагер в Турция със старото си ръководство.

Новината повлия на много от футболистите на Алтай и Илиев потвърди, че много трудно ги е убедил да играят в днешната контрола с Пелистер Битоля.

"Съгласих се да играем заради колегата Наджи Шенсой. Положението при нас е много тежко. Искам първо да се видя с новото ръководство. Имам действащ договор, вече 2 месеца съм начело на Алтай. Бяхме подготвили състав, но сега всичко става много трудно", завърши бившият наставник на Берое,Левски и Локомотив Пловдив.

Само в ТОПСПОРТ: Илиан Илиев няма да бъде треньор на Алтай!

Само в ТОПСПОРТ: Илиан Илиев няма да бъде треньор на Алтай!

Клубът му фалира

През миналия сезон Алтай завърши на второ място във второто ниво на футбола в Казахстан и спечели промоция за най-горния ешелон, но с решението тимът бе върнат обратно в по-долната дивизия.